TEST: Mirakel Data BH-M10B
Test

Mirakel Data BH-M10B

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fakta om Mirakel Data BH-M10B:

Spesifikasjoner:


- BT 2.1
- Standby: 180 timer
- Taletid 18 timer
- Rekkevidde: Ca. 10 meter
- Kan kobles til to enheter

Veiledende pris:
649,-

 


Kort sagt:
dsad
 – Bra mikrofon
 – Lav pris
 – Behagelig å bære
 – Lav vekt


dsad
 – Litt klam å bruke over tid
 – Lydkvaliteten avtar med økende volum
 – Høy plastfaktor

Distributør: Mirakel Data

Vi testet nylig Mirakel Datas trådløse stereohodesett Blue Tiger BH-M20. Nå er turen kommet til BH-M10B, som er et hodesett som har mye til felles med BH-M20. Men denne gangen drer det seg om et hodesett med bare en øreklokke, og uten A2DP musikkoverføring.

I denne testen har vi brukt iPhone 4, Nokia N8 og Sony Ericsson Xperia Arc. Samtlige av telefonene var enkle å koble opp og ga brukbar lyd i hodesettet.

Design

Selve bøylen er i sort plast, og kan forlenges 2,5 cm. Det gir ikke det store slingringsmonnet, men siden du bare har en øreklokke, så skal du ha rimelig stort hattenummer før settet blir for lite. Undertegnede bruker størrelse 62, og har ingen problemer med å få settet til å sitte godt.

Mikrofonbommen har en skumgummibeskyttelse som fjerner vindstøy og pustelyder når du snakker. Settet har også en DSP som tar bort mye av bakgrunnsstøyen. Bommen er bøyelig så du får plassert mikrofonen nær munnen. Jo nærmere den kommer, dess mer blir bakgrunnslydene undertrykt.

Lydkvalitet

Kvaliteten på lyden en tanke bedre enn det vi registrerte i BH-M20. Det vil si at vi ikke har noen problemer med å høre hva som blir sagt. Vi slapp også det sedvanlige Bluetooth-problemet der vi må gjenta oss selv fordi motparten ikke får med seg hva som blir sagt.

Dette hodesettet er ikke laget for musikk, og leverer heller ikke annet enn samtalelyd fra mobiltelefonen. Settet kan vendes, så du kan velge om du vil bruke det på venstre eller høyre øre. Det eneste du behøver å huske på er at volumknappene ikke bytter plass selv om hodesettet gjør det. Om det er den fremste eller bakerste volumtasten som øker volumet vil derfor avhenge av hvilket øre du har klokken på.

Enkel betjening

Betjeningen er enkel. Du kan starte og stoppe samtaler, eller du kan skru volumet opp og ned. Trykker du en gang på knappen i midten (av/på-bryteren) så aktiveres talefunksjonen på mobilen. Trykker du to ganger gjentas siste anrop.

Alt i alt

Settet ser ikke veldig eksklusivt ut, og kvaliteten er heller ikke i nærheten av det du får med toppmodellene fra Sennheiser eller Jabra. Men BH-M10B gjør det settet skal gjøre, og da forlanger vi ikke mer.

Prisen på 649 kroner er det lite å utsette på, her får du mye for pengene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen