Billig fargelaser fra Lexmark

Lexmark sin nye laser ser ikke akurat blankpolert ut, men for 6500 kroner er det kanskje ikke designen som er viktigst. Markedet for fargelasere har gått igjennom en liten revolusjon i det siste. Bare i sommer var det nesten umulig å oppdrive en fargelaser til under 10 000 kroner, og det virker heller ikke så veldig lenge siden at man måtte ut med det dobbelte for å komme opp på et skikkelig nivå.

Men så skjedde det noe, og et kjapt prisguide-søk viser hvordan det ser ut i dag. "Alle" har plutselig begynt å selge billige fargelasere til under 10 000 kroner, og nå følger Lexmark etter.

Lexmark sin nye C510-laser har ifølge spesifikasjonene en utskriftshastighet på 29 svart/hvitt-sider i minuttet, og åtte fargesider på samme tiden. Alle utskriftene kommer i tillegg ut i 2400 dpi, og tonerne kan holde på i 6600 fargeutskrifter før de må byttes. Ser vi på svart/hvitt-kapasiteten tåler toneren ti tusen utskrifter.

Man skulle nesten tro at det første som gikk ut av vinduet med en så billig skriver var Postscript-tolkeren, men Lexmark har denne på plass - og har samtidig slengt inn PDF-emulering. Emuleringen trenger ikke nødvendigvis å være så enormt treg som mange er vant med: C510 kommer nemlig med en 500 MHz prosessor og 64 MB integrert minne.

Det finnes også en nettverksvariant med 128 MB minne som får det sedvanlige n-tillegget og dermed blir hetende C510n.

Laserskriveren skal være tilgjengelig i slutten av mars, ifølge Lexmark Norge. Mer informasjon hos Lexmark USA.

(Kilde: Lexmark Norge)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen