Test

Billig bruksmobil med 3G

Testresultater

Nokia 6233

Positive ting Rimelig og komplett 3G-mobil
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 6233

Positive ting Rimelig og komplett 3G-mobil
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Ja, det synes vi absolutt. Selv om prislappen er lav, får du nemlig mye bra telefon for pengene. Nokia 6233 er oppfølgeren til de svært populære modellene 6230 og 6230i. Dermed har den både en del å leve opp til, og fordelen av å være aktuell for alle som har en sliten 6230 og jakter på noe nytt.

Og kjøper du en 6233, blir du neppe skuffet. Nokia 6233 er en av finnenes minste 3G-mobiler, og selv om den er noe tyngre enn forgjengerne skjemmes den ikke av størrelsen. Telefonen har et stilrent, klassisk design, og er bygget i gode, solide materialer.

Den sorte fronten i hard, glanset plastikk brytes elegant av med en kant i rustfritt stål, mens plasten på baksiden er litt fløyelsaktig og gir et godt feste i hånden.

Vidvinkel
Skjermen på 6233 er en av de mest åpenbare forbedringene fra de to foregående modellene i serien. Denne gangen er skjermen på hele 320x240 punkter, og sjelden har vi sett en så god skjerm på en mobiltelefon.

Oppløsningen, fargen og kontrasten i skjermen er svært god, og det er ikke lenger noe problem å se på telefonen fra siden.

Det eneste vi skulle ønske vi så bedre på den store, gode skjermen var menyskriften. For mens du kan justere på størrelsen på SMS-skrift og kontaktoppføringer, kan du ikke justere skriften på menyer. Dermed blir det på med brillene når du skal navigere deg rundt på telefonen.

Selvforklarende
Vi trøster oss derfor med at Nokia 6233 har siste versjon av det enkle, selvforklarende brukergrensesnittet Series 40. Etter få dagers bruk sitter veien til de fleste snarveiene og hurtigtastene i fingrene, så du slipper å dra frem lesebrillene for å bruke mobilen.

Også e-post er gjort svært enkelt på 6233. Java-klienten for e-post er enkel å sette opp, og har en rekke forhåndsinstallerte e-post innstillinger. Føler du deg ikke som en kløpper på dette punktet får du altså masse god hjelp underveis.

Har du for eksempel en gmail eller hotmail-konto, trenger du stort sett bare åhuske e-postadressen og passordet ditt for å få e-posten inn på mobilen. Vil du motta både privat og jobbrelatert e-post på mobilen kan du selvsagt legge inn flere kontoer.

På jobben
Som forretningsmobil har 6233 svært mange gode funksjoner. Med høyhastighetsbredbånd over både 3G- og EDGE-nettet er du alltid tilgjengelig – dersom du ønsker det.

I tillegg til gode løsninger for e-post har 6233 gode synkroniseringsmuligheter, samt telefonbok, kalender og naturligvis støtte for minnekort. Med et internminne på 6 MB hadde telefonen stått til stryk hvis det ikke var for muligheten til å øke lagringskapasiteten

Fullspekket
Som forgjengerne er ikke 6233 bare ment for bruk på kontoret og i jobbsammenheng. Den er selvsagt også utstyrt med en rekke underholdningsfunksjoner.

Nokia 6233 det meste du kan ønske seg av en mobiltelefon. Du kan knipse gode bilder med 2 megapikseloppløsning, filme videosnutter, videosamtale med venner og kjente, eller ha med deg favorittmusikken når du er ute på tur.

Som vi nettopp var inne på er det både en fordel og et must å kjøpe et større minnekort, så musikksamlingen og bildene får plass og ikke må byttes ut for ofte. Minnekortet som følger med telefonen er bare på 64MB, noe som ikke holder altfor lenge om du skal ta i bruk musikkspilleren og kameraet aktivt.

Vil du slippe ekstra minnekort kan du selvsagt velge å bruke FM-radioen for å holde deg oppdatert, få din daglige dose P4-musikk og høre trafikkmeldinger på vei til og fra jobb.

Vi synes Nokia har klart å lage nok en spennende, funksjonell mobiltelefon i 6233. At prislappen i tillegg er såpass lav, gjør at den trolig blir en minst like stor salgssuksess som forgjengerne, og for alvor gjør 3G-telefoner til allemannseie. Til tross for lite minne og små menybokstaver gjør 6233 seg vel fortjent til toppkarakter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen