Test

Billig bruksmobil fra Nokia

Testresultater

Nokia 6030

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 6030

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Klarer du deg uten kamera, Bluetooth, MP3-spiller og andre funksjoner vi etter hvert tar som en selvfølge ved en mobiltelefon, er 6030 et godt og ikke minst rimelig alternativ. For til tross for en del mangler, har 6030 alt du virkelig trenger i en mobiltelefon.

Den lille mobiltelefonen måler 104 x 44 x 18 millimeter og har en vekt på bare 90 gram. Den er med andre ord akkurat passe stor til at du kan ta den med deg overalt – uten ekstra bæreveske.

Gode taster
Til tross for at mobiltelefonen er liten, er tastene store og gode. Plasseringen er svært god, og det er lett selv for en med litt store fingre å trykke riktig. Motstanden i tastene er god, og det er en fryd å la fingrene fare over tastaturet.

Det vi er mindre fornøyde med er den lille skjermen. For mens tastene passer godt til de som ikke lenger har perfekt syn, er skjermen noe i minste laget. Med en oppløsning på 128x128 punkter er det med andre ord rom for forbedring.

SMS-mobil
Ettersom 6030 er sparsommelig utrustet, er det hovedsakelig å ringe og å sende SMS denne mobilen egner seg til. Og i god, gammel Nokia-tradisjon er det ikke vanskelig å sende tekstmeldinger.

Tastene er som sagt gode, og med snarvei til ny melding er det gjort i en fei å sende av gårde meldinger til kjente og ukjente.

Men som nevnt er dette en mobil i god, gammel tradisjon. Dermed lærer ikke mobilen de ordene vi bruker ofte, slik som noen av de nyere modellene gjør. Dermed pryder ”Kjem fra Lamme” meldingene litt oftere enn ønsket.

Underholdning
Det er ikke bare SMS og ringing denne telefonen kan. Til tross for at mobilen ikke har kamera er det ikke noe problem å sette sammen MMS-meldinger. Du kan som vanlig kombinere bilder, lyd og tekst og dele med de rundt deg.

Trenger du underholdning mens du venter på at MMS-meldingene skal bli sendt, følger det med et spill på 6030. Vi sitter beklageligvis fortsatt med vondt i ørene etter å ha prøvd forgjeves å skru av lyden på spillet, og fikk ikke det helt store ut av selve spillet heller. Den blasse tetris-etterlikningen er rett og slett ikke fengende.

Lyden er mildt sagt irriterende, og både grafikken og spillbarheten er under middels – selv til mobiltelefon å være. Det går selvsagt an å laste ned flere spill, men med en så liten skjerm tror vi det er best for øynene å la være.

Følg med
Det vi derimot setter stor pris på er FM-radioen 6030 er utstyrt med. Med stereo hodesett i esken og lettbetjent radio på mobilen er mang en kjedelig busstur eller kveldstur med hunden reddet.

Du kan også holde deg oppdatert på andre måter. 6030 har nemlig både kalender og klokkealarm, så du enkelt kan holde styr på avtaler – og på når du selv må dra deg ut av sengen om morgenen.

Med en prislapp på rundt 800 kroner uten abonnement og binding, er ikke dette det verste valget du kan gjøre. Utseendet er tross alt lekkert, og både lyd, taster og tekstmeldinger går som en drøm. Men vær advart – spesielt avansert er den ikke.

Et lite tips er å unngå å kjøpe 6030 på kronestilbud med et dyrt abonnement (mer enn 70 kroner i månedlig avgift) på kjøpet. Da vil du nemlig ende opp med å betale langt mer for telefonen enn den egentlig er verdt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen