Billig og lyssterkt fra Pentax

Billig og lyssterkt fra Pentax

Nå har også Pentax en 50 mm f/1.8 til en rimelig penge.

Flere produsenter kan tilby sine trofaste brukere et relativt lyssterkt og rimelig 50 mm objektiv, men enn så lenge har ikke Pentax vært en av disse. Inntil nå.

Akam har i dag fått info om at Pentax slipper PENTAX-DA 50mm f/1.8. Bilder har vi ennå ikke fått, men all annen info later til å være lekket av Pentax selv. Skulle websiden tas ned kort tid etter at denne artikkelen publiseres, vil du finne den i PDF-versjon her.

OPPDATERING: Vi har nå fått fatt i et bilde:

PENTAX-DA 50mm f/1.8 skal i følge Pentax være designet med fleksibilitet i tankene, og med en størrelse på bare 38 mm og 122 gram kan den lett bli fast inventar i fotobagen.

Største blender blir som navnet antyder f/1.8, og blenderlamellene skal være avrundet for best mulig bakgrunnsuskarphet, også kjent som "bokeh". Objektivet skal få Pentax' eget Superprotect-belegg på de optiske elementene, noe som i følge produsenten skal avvise støv, vann, fett og annet svineri du ikke vil ha på objektivets ditt.

PENTAX-DA 50mm f/1.8 vil bli tilgjengelig i juli, og veiledende USA-pris vil bli $249.95, eller rundt regnet femten hundre norske kroner, sånn omtrent.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen