Acer Chromebook 13.
Acer Chromebook 13. (Bilde: Acer)

Billig Chromebook har fått Nvidias kraftige Tegra-prosessor

Acers nye modell skal appellere til dem med høyere krav til de billige PC-ene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De små, Chrome OS-drevne laptop-ene kjent som Chromebook har definitivt funnet sin plass i PC-markedet. Så populære har de faktisk blitt at analytikere tror salget av maskinene vil tredoble seg innen år 2017.

Noe av poenget med Chromebook er at de skal fungere som enkle surfe-PC-er med ekstra lave prislapper, men for en del forbrukere kan nok den relativt svake maskinvaren også gjøre PC-ene mindre attraktive. Det har den neste største aktøren på Chromebook-markedet, Acer, tydeligvis nå tenkt å gjøre noe med.

Tegra K1 og full HD-oppløsning

I en fersk pressemelding har Acer nemlig kunngjort sin neste 13-tommers Chromebook-modell, Acer Chromebook 13, som unektelig vil skille seg litt ut på en del områder.

Acer Chromebook 13.
Acer Chromebook 13.Foto: Acer

Den største nyheten er at modellen blir den aller første Chromebook-en som utstyres med Nvidias kraftige Tegra K1-prosessor, og blir dermed en av de desidert kraftigste maskinene i dette ennå smale segmentet.

Den andre nevneverdige spesifikasjonen er skjermen. Acer Chromebook 13 skal nemlig leveres med en skjermoppløsning på 1920 x 1080 piksler. De aller fleste andre Chromebook-modellene, inkludert Toshibas 13-tommer, ligger til sammenligning kun på 1366 x 768 piksler.

Upåklagelig batteritid

Unntaket er Samsung Chromebook 2, som også kommer med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og ikke minst den meget høyoppløste Chromebook Pixel.

Til tross for den høye oppløsningen har Acers modell fremdeles en høyst brukbar batteritid på 11 timer, ifølge produsenten selv. Modellen kan imidlertid også leveres med 1366 x 768-oppløsning, og da øker batteritiden visstnok til hele 13 timer.

Av andre spesifikasjoner kommer Acer Chromebook 13 med opptil 4 GB minne og en SSD på maksimalt 32 GB. Tilkoblingsmulighetene inkluderer HDMI-port, to USB 3.0-porter, Bluetooth 4.0 og SD-kortleser. Billigste pris finner du i Prisguide »

Microsoft vil nå utfordre Chromebook-maskinene: Selskapet har kunngjort en rekke ekstra billige bærbare PC-er »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen