Billig-bærbar også fra MSI

Asus Eee 8G: Blir MSIs modell noe tilsvarende?
Asus Eee 8G: Blir MSIs modell noe tilsvarende?

Stadig flere selskaper begir seg inn på lavpris-markedet for PC-er, hvor målet er å komme inn i såkalte "emerging markets" (nye markeder) - eksempelvis deler av Afrika og Sør-Amerika.

I tillegg til Intel er både Asus, Compal og Quanta involvert i slike PC-prosjekter og nå ser det også ut som om MSI er på vei med en maskin.

Den første lavpris-PC-en fra MSI vil bli bygget på Intels 45 nm "Shelton"-prosessor (samme som neste-generasjons Asus Eee PC). Denne modellen vil få 7-tommers skjerm og skal i utgangspunktet kun kjøre Linux.

MSI sies å være i samtaler med AMD om å lage en annen versjon av maskinen med AMD-prosessor. I tillegg er selskapet i testfasen med en modell som kjører Windows XP.

Introduksjonen av MSIs første lavpris-PC kan skje til sommeren, men selskapet kommer til å følge utviklingen i dette markedet tett de første månedene, for å se om dette virkelig er noe å satse på.

Prisen på den første maskinversjonen forventes å ligge litt i overkant av 300 amerikanske dollar. Det betyr trolig en utsalgspris opp mot 2500 kroner inkl. mva. her til lands.

Etter at Intel trakk seg fra OLPC-prosjektet, kan det se ut som om også de nye markedene vil bli mer konkurranseutsatte enn tidligere.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen