Packard Bell EasyNote TE series.
Packard Bell EasyNote TE series. (Bilde: Packard Bell)

Billig bærbar med Brazos fra Packard Bell

Slipper ny EasyNote i den laveste prisklassen.

Vi skriver mye om tynne og lette og dyre bærbare datamaskiner her på Hardware.no, men vi må heller ikke glemme at det er mange som bare er ute etter det mest elementære. Selv de rimeligste bærbare duger i dag til alt fra surfing og musikkavspilling til HD-video – og en slik enkel "hjemmebærbar" kan derfor være et godt nok alternativ for mange.

Inn i denne klassen av bærbare får vi nå nye EasyNote TE fra Packard Bell. Dette er en 15,6-tommer som har fått en veiledende utsalgspris på 2999 kroner, og da sier det jo seg selv at du ikke får all verden.

Men hvem trenger vel all verden? I den nye modellen får du den nye Brazos-plattformen fra AMD, med en E1-1200-prosessor som motor. Denne tokjerneren har 1,4 GHz klokkefrekvens og integrert grafikk: Radeon HD 7310. Dette gjør den i stand til å takle HD-video og enklere spill, i tillegg til mer dagligdagse oppgaver.

Packard Bell EasyNote TE series.
Packard Bell EasyNote TE series.Foto: Packard Bell

Harddisken har en kapasitet på anstendige 750 GB, og maskinen har en USB 3.0-kontakt i tillegg til to vanlige USB 2.0-kontakter. PC-en er videre oppskriftsmessig utstyrt med både kablet og trådløst nettverk, optisk drev og leser for SD-minnekort. Videoutganger er i form av både VGA og HDMI.

For de ekshibisjonistiske kan det være verd å merke seg at webkameraet over skjermen har en LED som lyser når det er aktivt.

Selve skjermen er i 16:9-format og har 1366 x 768 piksler. På en 15,6-tommer vil nok dette være i laveste laget for mer krevende brukere, men noe annet kan du ikke forvente i denne prisklassen. For de store massene av vanlige hjemmebrukere vil nok skjermen være "god nok".

Ifølge Packard Bell skal dem nye EasyNote TE-serien straks være tilgjengelig her i Norge.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen