Steve Jobs og Bill Gates, her fra en konferanse som ble avholdt i 2007.
Steve Jobs og Bill Gates, her fra en konferanse som ble avholdt i 2007. (Bilde: Wikipedia Commons)

Bill Gates om Steve Jobs: Produktene hans var fenomenale

Microsoft-grunnleggeren snakker om Jobs i ferskt TV-intervju.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft-grunnleggeren Bill Gates og avdøde Apple-grunnlegger Steve Jobs var riktignok bitre konkurrenter, men utenfor den profesjonelle sfæren var de også gode venner med dyp respekt for hverandre.

I et ganske åpenhjertig intervju på CBS-programmet 60 Minutes snakket Gates blant annet om sitt siste besøk hos Jobs, da han lå alvorlig syk. Gates kunne fortelle at Jobs ikke anså døden som et «konstruktivt» samtaleemne.

Beundringsverdige egenskaper

– Han var ikke melankolsk og veldig fremtidsrettet. Han viste meg båten han jobbet med og sa at han så frem til å gå ombord, selv om vi begge visste at det sannsynligvis ikke ville skje, fortalte en beveget Bill Gates og la til at de to på sett og vis vokste opp sammen.

Intervjueren presset også Gates til å fortelle hvordan Apple «slo» Microsoft og hvilke egenskaper Jobs hadde som han selv manglet. Ifølge Gates var det primært Jobs' syn på design, samt egenskapene innen markedsføring som var de mest sentrale nøklene til suksessen.

– Hans sans for design, det at alt måtte lages etter en bestemt estetikk, viser at design kan lede deg i en retning som resulterer i fenomenale produkter. Han hadde en intuitiv forståelse for markedsføring og merkevarebygging som var fantastisk, innrømmet Gates.

Tok igjen Microsoft

Han pekte blant annet på at nettbrettkonseptet ble tatt i bruk av Microsoft lenge før Apple, men at det var Apple som først «satte sammen delene» på en måte som fungerte.

Målt i markedsverdi var Microsoft større enn Apple helt frem til 2010, da Apple for første gang passerte Windows-selskapet. Apple er i dag verdens mest verdifulle selskap og verdens nest største teknologiselskapet målt i inntjening, etter Samsung Electronics.

Microsofts fremtid vil i stor grad avgjøres av Windows 8: Bill Gates mener operativsystemet er kritisk for selskapet »

(Kilder: CBS, via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen