Bill Gates forsøker å løse verdens helseproblemer, ett steg av gangen. Neste hinder ut er prevensjon.

Teknofil Bill Gates gir bort en liten formue for bedre kondomer

Bill Gates forsøker å løse verdens helseproblemer, ett steg av gangen. Neste hinder ut er prevensjon. (Bilde: Kjetil Ree)

Bill Gates lover bort 100 000 dollar for bedre kondomer

Har du det i deg for å skape neste generasjons prevensjonsmiddel?

Bill Gates er en av verdens rikeste menn, mye takket være selskapet hans Microsoft og operativsystemet Windows. Sammen med kona Melinda har Bill drevet med veldedig arbeid i en årrekke for å løse verdens helseproblemer.

Tidligere har Bill utlovet en saftig belønning for den som lagde et bedre toalett, og nå har turen kommet til bedre prevensjonsmiddel. Den som finner opp neste generasjons kondom vil nemlig kunne innkassere 100 000 dollar (cirka 580 000 kroner), og Bill spanderer.

Brukervennlighet

Dagens kondomer tilbyr en rimelig sikker bruksopplevelse, men det betyr ikke at gummidingsen er helt uten skavanker. Ett av de største problemene med kondomer er å få folk til å bruke dem i utgangspunktet, og det er dette faktumet Bill Gates prøver å gjøre noe med.

Den klekkelige belønningen deles ut av Gates-stiftelsen til enhver person eller organisasjon som kommer opp med en løsning, enten det er snakk om studenter, forskere eller entreprenører. Hvis du har en god idé på lur, er det med andre ord bare å sette i gang med arbeidet.

Grafén-kondom

Så hva kan være mer fristende enn et lag med gummi rundt kjønnsorganet? Gates-stiftelsen trekker selv fram bedre brukervennlighet, mer fristende innpakning eller en design som gjør kondomet enklere å ta på. I tillegg framhever de egenskaper som tar hensyn til kulturelle barrierer, som muligens hemmer bruken av kondomer i visse deler av verden.

Nettstedet Gizmodo kommer med ideer om kraftfelt og supermaterialet grafén, og sistnevnte tanke høres ikke så dum ut. Har du noen gode forslag?

Så du trodde du visste alt om Bill?
9 ting du ikke visste om Bill Gates »

(Kilder: Betabeat via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen