Bill Gates mener at ctrl-alt-delete var en feil. (Bilde: YouTube)

Bill Gates: – Ctrl-alt-delete var en feil

Snakket om den kjente omstartsfunksjonen i ferskt intervju.

Den velkjente tastekombinasjonen «ctrl-alt-delete» har reddet mang en frustrert PC-bruker fra nervesammenbruddet når feilmeldingene melder seg, bildet fryser eller annet uvelkommet rusk legger hindringer i veien.

Kombinasjonen, som har litt ulike bruksområder, regnes som en selvfølgelig og integrert del av PC-grensesnittet, men nå har selveste Bill Gates uttalt at den egentlig var en feil. Det skriver Huffington Post.

Sikkerhetsbarriere

Gates deltok nylig i et timelangt intervju ved prestisjeuniversitet Harvard, hvor han blant annet snakket om veldedighetsstiftelsen sin, Bill & Melinda Gates Foundation, og en rekke andre temaer. Intervjuet kan du se under.

Som et litt spøkefull digresjon lurte intervjueren også på hva som lå bak oppfinnelsen av «ctrl-alt-delete»-funksjonen, og utløste med det et lite latterutbrudd blant de oppmøtte.

Gates svarte at poenget med denne barrieren, som mange sikkert vet, var å ha en måte å starte operativsystemet på ved å kommunisere direkte med maskinvaren via tastaturet, i stedet for å bare ha en vanlig passordskjerm som kan forfalskes av andre til å stjele passordene. I tidligere Windows-versjoner ble kombinasjonen som kjent brukt til å logge inn.

Trengte bare én tast

Ifølge Microsoft-grunnleggeren kunne dette imidlertid blitt gjort på en enklere måte.

– Vi kunne gjort dette med bare én tast, men fyren som designet tastaturet hos IBM ville ikke gi oss denne ene tasten, så derfor endte vi med denne løsningen i stedet. Det var en feil, sa Gates under intervjuet.

Gates refererte antakelig til David Bradley, som var mannen bak «ctrl-alt-delte»-kombinasjonen. Grunnen til at Bradley ville bruke disse tre spredte tastene, var for å gjøre det vanskelig å trykke på dem ved et uhell.

Microsoft driver ikke lenger bare med PC-er: Lanserte nettopp en sterkt forbedret Surface Pro »

(Kilde: Huffington Post)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen