(Bilde: Microsoft)

– Bill Gates bør trekke seg

Investorer mener han er en brems for videre utvikling i Microsoft.

Det blåser kraftig rundt Microsoft om dagen. Det har nå blitt kjent at tre av selskapets største investorer jobber aktivt i kulissene for å presse selskapet gründer og styreforman, Bill Gates, ut av styret, melder nyhetsbyrået Reuters

Bare uker har gått siden toppsjefen Steve Ballmer annonserte sin avgang, og selv om den karismatiske lederen ikke har forlatt korridorene helt ennå, har altså søkelyset nå blitt flyttet fra ham til Gates. 

Mener han bremser utviklingen

Grunnen til at de tre investorene ønsker å fjerne Gates fra selskapet, skal være at de mener den nåværende styreformannen fungerer som en effektiv brems, og at Microsoft blir hindret i å tenkte nytt og utvikle nye produkter. 

Spesielt skal de tre være bekymret for at Gates er med i gruppen som skal finne Steve Ballmers etterfølger. De mener at etterfølgeren ikke vil få fritt spillerom til å gjøre nødvendige endringer for å få selskapet inn i nye baner.

Identiteten til de tre investorene er ikke kjent, men de skal etter alt å dømme sitte på mer enn fem prosent av aksjene til Microsoft. Gates selv sitter på 4,5 prosent av aksjene i selskapet. Han hadde hele 49 prosent av aksjene da selskapet gikk på børs i 1986

Delte meninger om Gates bør gå

Nyheten om at noen av aksjeholderne ønsker å fjerne styreformannen har ifølge Reuters møtt delte reaksjoner. Noen av eierne mener at det kan være på høy tid å bytte ut gamle travere med friskt blod, som kan evne å se nye veier selskapet bør gå.

Andre mener på sin side at dette er helt feil tidspunkt å kvitte seg med Gates, og mener at han heller bør spille en større rolle i den videre utviklingen – at Microsoft igjen trenger hjelp fra en av verdens største teknologiske visjonærer. 

Microsoft har ikke kommet med noen uttalelser etter at nyheten om det angivelige forsøkte på å fjerne gründeren ble kjent. 

Microsofts nyeste versjon av Windows 8.1 er like om hjørnet: 
Her er prisene du må betale for det nye operativsystemet »

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen