Bilistenes skammekrok

Både sunn fornuft og utallige forskningsresultater tilsier at når du kjører bil, så skal du kjøre bil, og ikke drive med andre ting. Du mister lett konsentrasjonen av å fikle med for eksempel mobilen mens du kjører, og blir slik en fare for både deg selv og andre på veien.

I Malaysia er det mange som grisekjører, og dette vil gjerne landets styresmakter ha en slutt på. De kloke hoder i regjeringen har derfor opprettet et nettsted hvor Malaysias bilister oppfordres til å plukke opp digitalkameraet eller mobilen og ta bilde av andre bilister som ikke følger trafikkreglene.

Bildene som lastes opp til nettstedet Pandu Cermat blir vurdert av kyndige trafikkeksperter, som så vurderer om eierne av bilene skal få en bot i posten eller ikke. Bildene blir også lagt ut til allmenn beskuelse, bortsett fra at skiltnumrene blir sensurert bort.

Nettsiden har blitt en stor hit i Malaysia, og flere hundre bilister har allerede fått den tvilsomme æren av å bli avbildet i midt i lovbruddet. Om antallet farlige bilister har økt etter regjeringens anmodning om å plukke opp kameraet mens man kjører, er uvisst.

(Kilder: Pandu Cermat, TechDirt, The Raw Feed)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen