Bildestabilisator og kjappere fokus

Ricoh GR Digital IV får bildestabilisator og kjappere fokus

Og det er bare noen av forbedringene Ricoh gir sin nye entusistmodell.

I morgentimene i dag slapp Ricoh en ny modell i sin populære serie av entusiastkompakter. GR Digital IV skal, som navnet antyder, etterfølge GR Digital III som ble sluppet for omtrent to år siden. Forskjellene er imidlertid ved første øyekast ikke store.

For eksempel har de samme optikk, som tilsvarer 28 mm vidvinkel ved fullformat, med største blender på f/1.9. Oppløsningen er også den samme, 10 megapiksler, og forskjellen i brikkestørrelse er essensielt bare en formalitet. CCD-brikken på GR Digital III var 1/1.75" mens nykomlingen har fått en brikke av samme type, men som er så bittelitt større at det knapt er målbart, med sine 1/1.7".

Dessverre vil heller ikke GR Digital IV få HD-video. Maksimal oppløsning på videoopptak vil være 640 x 480, akkurat som i forgjengeren.

Forbedringene er imidlertid til stede, og blant annet har nykommeren fått bildestabilisering på bildebrikken, noe som absolutt må ses på som et nyttig tillegg. I følge Ricoh skal den være god for lukkertider som er opp til tilsvarende 3,2 EV lengre enn tidligere. En annen fin ting vi legger merke til er at GR Digital IV har fått autofokus av hybridtypen, det vil si at den vanlige kontrastbaserte autofokusen samarbeider med en egen dedikert 190-punkters AF-sensor i kameraet, noe som visstnok skal halvere tiden kameraet bruiker på å fokusere, i forhold til GR Digital III.

Skjermen har også fått noen forbedringer. Foruten en oppløsning som er økt fra 921 000 bildepunkter i GR Digital III til nykomlingens 1.23 millioner, er GR Digital IV også det første kameraet som benytter seg av Sonys RGBW "White Magic"-skjerm, som har hvite bildepunkter innimellom de vanlige røde, grønne og blå. Dette skal gjøre den 1,7 ganger mer lyssterk som vanlige skjermer, og dermed også bedre i bruk utendørs i sterkt sollys.

Andre forbedringer som er innført er ting som automatisk optimalisering av dynamikkomfanget, forbedret auto bracketing, forbedret kunstig horisont, og diverse nye bildeprosesseringsmuligheter. Sistenevnte er mulig på grunn av at kameraet er utstyrt med en ny og kraftigere prosessor, GR ENGINE IV.

Du finner mer informasjon om Ricoh GR Digital IV i prisguiden. Veiledende pris ser ut til å havne på noe rundt kr 4500,- når det kommer hit til lands en gang i november. Som bildet over viser vil det også være mulig å få i hvit utførelse, men akkurat den serien vil det "bare" bli produsert 10 000 eksemplarer av.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen