Test

Bilderamme for mobilbildene

Et mobilkamera som tar VGA-bilder gir ikke god nok kvalitet til at det egner seg for utskrift på papir. Men oppløsningen er god nok for visning på en 7-tommers skjerm. 

Enkel
Parrots elektroniske bilderamme er svært enkel å bruke. Du velger bildet i mobilen, trykker ”send via Bluetooth”, og velger Parrots fotoramme som mottaker. Noen sekunder senere ser du bildet i rammen. Hvor lang tid overføringen tar avhenger av bildestørrelsen. I rammen krympes bildet ned så det passer akkurat. Om bildet er bredere eller høyere enn formatet på rammen vil det ikke bli beskåret, men istedet får du sorte felt over og under bildene (eller på sidene) som på en TV. Dermed får du plass til om lag 500 bilder, samme hvor store bildene er i utgangspunktet. 

Rammen kan stå vertikalt eller horisontalt, og bildene kan vendes i rammen så de ikke blir stående på hodet eller på siden. Oppløsningen er på 720x480 punkter (VGA).

Vi har tidligere testet en bilderamme fra Nokia, og må innrømme at vi var skeptiske til denne løsningen. Parrots ramme er imidlertid et helt annet produkt både når det gjelder brukervennlighet, design og bildekvalitet. 

Bred innsynsvinkel
Innsynsvinkelen på Parrots skjerm er god. Det er viktig, for det er lite som er så irriterende som skjermer der bildet skifter til inverse farger når du flytter deg litt til siden. Du ser bildet med det samme, uten å måtte stå på ”riktig” plass.

Designen kan man mene så mangt om, men vi er i alle fall glade for at rammen har en flat bakside og kan henges på veggen. Eventuelt kan du sette rammen på en benk eller hylle ved hjelp av en liten fot som du skrur fast på baksiden av rammen. Setter du rammen på en flate er det også lettere å skjule ledningen. Henger bilderammen på en vegg blir ledningen synlig (om du ikke velger å bore hull i veggen). Ledningen gjør imidlertid lite av seg, tynn som den er.

Selve rammen – den som omslutter bildeskjermen – finnes i en rekke utførelser som alle har det til felles at de er nokså brede. På vårt testeksemplar er rammen i brunt skinn. Det er en ganske nøytral løsning som passer inn i de fleste miljøer. 

Smart lysregulering
Hvor lyssterk skjermen skal være bestemmer du selv, eller du kan sette den til å regulere lysstyrken automatisk. Setter du den på auto vil rammen gå i sort når lyset slukkes, og en stor digitalklokke vises på skjermen. Det er særlig greit om rammen er plassert i et soverom, der du ikke ønsker at skjermen skal lyse opp i rommet om natten.

Løsningen gjør også at du sparer både skjerm og strøm når du like vel ikke har tenkt å se på den.

Bak på rammen finnes tre knapper. To av disse er piltaster, mens den midterste er en menyknapp. Ved hjelp av disse knappene velger du enkelt om du vil slette et bilde, sortere bilder eller sette ulike visningsmoduser. Du kan gruppere bilder i tre ulike lysbildefremvisninger, bestemme hvor lenge hvert bilde skal vises, stille klokke og gjøre en del andre innstillinger. 

Wife Acceptance Factor
Jeg plasserte skjermen i stua uten å ha tatt det opp med familiens øvrige medlemmer. Selv fruen i huset fant rammen akseptabel og syntes det var artig å se bilder på denne måten. Husets tenåringssønn syntes ikke det var like kult å se bilder av seg selv, mens ei yngre søster benket seg ned for å se alle 500 lysbildene. 

Bildene blir overraskende fine, og bakgrunnsbelysningen gjør at bildene blir mer naturtro enn tilsvarende utskrifter på papir. Blinker lyset i vannet, så lyser det også på skjermen. Bilder av solnedganger, himmel, stuebelysning – alt tar seg bedre ut på en skjerm med aktiv belysning.

Kontrastene i skjermen er god, og detaljene trer tydelig frem. 

Klokke
De eneste sidene som trekker ned er at klokken på skjermen nullstilles med det samme strømmen brytes. Flytter du rammen må du derfor stille klokken på nytt. Setter du rammen til å veksle bilde for ofte vil du oppleve at rammen stjeler oppmerksomheten.

Prisen på rammen er 1.215 kroner. Det høres mye ut, men er ikke mer enn drøyt to kroner per bilde om du fyller rammen helt …

Rammen finnes også i en mindre versjon med 3,5 tommer skjerm til 808 kroner.

Flere bilder finner du i Parrots norske nettbutikk.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen