Bilder på hjemmesider kan gi bøter

  • Endret
Dersom du er i ferd med å lage en nettside, bør du faktisk tenke deg om hvilke bilder som legges ut. De kan faktisk hende at du gjør noe ulovelig og bli straffet med bøter. Datatilsynet vurderer nå avgjørelsen i en personopplysningsdom i EU.

I korte trekk går saken ut på dette: En svensk dame saksøkte seg selv på bakgrunn av sin egen Internet side der hun ønsket å presentere seg selv og sine kollegaer. Noe som ikke alle kollegaene gav sitt samtykke til.

Det svenske rettsapparatet mener at innholdet klart brøt med den svenske personopplysningsloven og kvinnen anket dommen. Tilslutt havnet avgjørelsen for en EU domstol der den svenske avgjørelsen ble opprettholdt.

Det norske datatilsynet sitter nå og vurderer denne dommen og de kommer nok til de samme konklusjonene som i Sverige og EU. Personlige opplysninger og bilder som legges ut på nett må være godkjent før det legges ut.

Det vil si at man kan risikere å få dagsbøter dersom man legger ut fest bilder på hjemmesiden sin uten samtykke. Det samme gjelder også for bilder tatt med mobiltelefonkamerar uten samtykke.

Den svenske dommen finner du her og det norske datatilsynet finner du her.

Kilde datatilsynet og aftenposten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen