Bilder av Nokia N83?

Nokias lanseringsiver ser aldri ut til å legge seg, og selskapet kunne nylig vise frem hele tre nye N-telefoner. Nå har det dukket opp bilder av det som skal være nok en N-modell, denne gang en oppfølger til N80, som såvidt har rukket å komme i butikkene.

Det er mye som tyder på at bildene av den påståtte oppfølgeren er ekte. Blant annet er Nokias egen logo tydelig på bildene, og lite tyder på at det er Photoshop-arbeid som ligger bak.

I følge kilden, som også står bak bildene, skal den nye N83 ha en innebygget harddisk på 4 GB og et kamera som kan ta stillbilder i en oppløsning på hele 5 megapiksler. Også denne gang er det Carl Zeiss som skal stå for linseoptikken, og kilden bak bildene hevder at N83 skal ha autofokus, blits og et VGA-kamera i front for videosamtaler.

I tillegg skal oppfølgeren visstnok få en bedre skjerm enn N80, med skjermoppløsning på hele 352 x 416 punkter, som tilsvarer oppløsningen vi så i skjermen til N90. Dette er blant de aller høyeste skjermoppløsningene en har sett i mobiltelefoner til nå, og tilsvarer omtrent halve oppløsningen av VGA. Fargeoppløsningen sies å være på hele 16 millioner farger og skjermstørrelsen på over 2,5 tommer.

En annen mer designmessig nyhet er et noe mystisk kontrollpanel som vises over skjermen på ett av bildene. Personen bak bildene hevder kontrollpanelet er snarveisknapper til mediespilleren, som kommer til syne når du drar tastaturet oppover. Knappene brukes til å styre musikk og video.

Med unntak av det overnevnte skal N83 ellers være svært lik forgjengeren. Oppfølgeren skal for eksempel ha den samme støtten for Wi-Fi, 3G og fire GSM-bånd, FM-radio og tredje utgave av Nokias avanserte menysystem Series 60.

Selv om ryktene allerede er på plass, og bildene taler for at de også stemmer, er det klart at en oppfølger til N80 er langt unna. Ettersom N80 allerede er en svært avansert telefon som konkurransemessig ligger langt foran konkurrentene hevder kilden at en N83 eventuelt ikke vil dukke opp før i første kvartal 2007. Prisen er ikke kjent, men vil nok etter all sannsynlighet ligge på samme nivå som prisen på N80 ligger på i dag.

(Kilder: Engadget, Mobiholics)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen