Bilder av Nokia 7710?

Nokia lanserte ifjor vinter en PDA-telefon kalt 7700. Modellen skulle bli den første fra selskapet med trykkfølsom skjerm, og skulle ha innovative funksjoner som for eksempel innebygd TV-mottak og digital radio. I tillegg skulle telefonen ha en stor fargeskjerm og utbyggbart minne.

Da telefonen ble kansellert tidligere i år, mente mange at Nokia gjorde en stor feiltagelse, mens andre mente at finnene endelig hadde fått beina ned på jorden og at 7700 ikke var noe realistisk prosjekt.

Nå er det kommet bilder av en mulig oppfølger, som ifølge troverdige kilder skal være både lettere og mindre enn Nokias første forsøk på en PDA-telefon. Navnet antas å være 7710, uten at vi med sikkerhet kan si at dette vil bli det endelige produktnavnet.


(Klikk for større bilde)

Foruten endringer i størrelse og vekt hevder ryktene at telefonen skal få et fullblods megapikselkamera. Dette skal visstnok kunne ta bilder i en oppløsning av 1,23 megapiksler, men det er uvisst om Nokia vil velge denne løsningen til slutt. Ifølge de samme kildene vurderer nemlig Nokia å bruke et kamera med en oppløsning på hele 3 megapiksler i enheten.

Hittil har man ikke sett en så høy oppløsning på noen kameratelefon her i Europa, noe som gjør 7710 til en svært interresant modell. Ifølge kilder avhenger kameravalget primært av når telefonen til syvende og sist blir lansert.

Telefonen skal bygge på Nokias nye grensesnitt Series 90. Dette er blant annet spesiallaget for enheter med trykkfølsom skjerm, og ble først presentert sammen med Nokia 7700. Noe som er nytt her er at man ikke kan snakke i telefonen uten å bruke headsett.

Det spekuleres også i om 7710 skal ha avanserte nettverksfunksjoner som 3G og videotelefoni, noe som blir mer og mer aktuelt ettersom mange operatører nå åpner 3G-nettene sine.

Om telefonen vil bli presentert, eller i det hele tatt eksisterer er usikkert. Vi understreker at dette er rykter og ikke noe som på langt nær har blitt offisielt bekreftet av Nokia selv.

For de av dere som måtte ha interesse av det, hadde vi muligheten til å teste 7700 for en stund tilbake. Testen kan du lese her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen