Bildeframviser i lomma

Enheten er en grei sak å ta med seg for å kunne vise bilder til andre. Skjermen er ganske stor – 6,4cm, og har oppløsning på over 200000 piksler. Man bør med andre ord få ganske skarpe bilder på skjermen.

Men det er et par ting som slår oss. Det første er at det ikke er mulig å koble den til en TV uten å gå via Kodak Easyshare Printer Dock. Du kan med andre ord ikke ta med enheten til noen andre, og vise bildene på TV.

Det andre vi merker oss er at det kun er 32mb internminne på den. Det betyr at du ikke kan bruke den til å tømme minnekortet, for å frigjøre plass til å ta flere bilder. Det var kanskje ikke å forvente heller, for da måtte enheten ha vesentlig mye større lagringsplass.

Det siste er at størrelsen på enheten ikke er veldig mye mindre enn et lite digitalkamera. Sammenliknet med et kamera vi har til test nå, så er det et par millimeter mindre i hver retning, men veier en del mindre.

Denne enheten er beregnet på de som allerede har digitalkamera, og vil vise fram bildene. Men hvis kameraet ditt har like stor skjerm – noe mange digitalkameraer har i dag – så oppnår du ikke mye annet enn å spare litt vekt, og kanskje litt plass i forhold til å ta med kameraet. Hvis du i stedet bruker kameraet, så har du selvfølgelig muligheten til å ta bilder, men du har også mulighet til å vise bildene på en TV.

Vi synes det var et interessant forsøk fra Kodaks side, men tror den kom litt for sent. Hadde denne enheten kommet på en tid da digitalkameraer hadde 1,8 tommers skjerm og tok mye større plass, hadde den vært meget spennende. Nå faller den litt igjennom, synes vi, særlig siden den mangler mulighet til å vise bildene på TV.

For brukere av speilreflekskamera, vil dette være en enhet som har større skjerm og tar langt mindre plass enn kameraet. Gitt at kameraet bruker SD-kort, så man kan se på bildene rett fra minnebrikken. For disse brukerne kan det være et poeng å slippe å måtte dra på kameraet for å kunne vise fram bilder. Den vil også være bedre egnet til å vurdere bilder mens du er ute i felten, enn det den innebyggete skjermen er.

Størrelsen på den er 87 × 58 × 12mm, og vekten er 68g. Det er oppgitt at batteriet vil holde til ca 3 timers visning. Veiledende pris er 1195,- kroner, den skal være tilgjengelig nå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen