Bilde av 90 nm AMD-prosessor


90 nm "Oakville" CPU (Kilde: VR-Zone)

AMD ser ikke ut til å ha hast med sine 90 nm-prosessorer. Det var egentlig planlagt fra Intel at man skulle skifte til 90 nm produksjonsteknikk allerede i fjor, men det er først i disse tider at prosessorene begynner å dukke opp for alvor i norske nettbutikker. AMD sine neste-generasjons prosessorer forventes å være i hyllene i løpet av tredje kvartal dersom alt går etter planen.

Bilder av en Athlon 64-prosessor har denne uken blitt publisert på nett. Disse ble lagt ut hos VR-Zone og man mener at denne prosessoren går under kodenavnet "Oakville". Dersom vi tar en kikk på AMD sin "roadmap" ser vi at denne prosessoren er rettet mot bærbare datamaskiner.

Leveringen av 90 nm enheter til forhandlere og distributører starter dette kvartalet, mens salget er ment å være i full gang til høsten.

AMD Athlon 64 for desktop vil bli videreført i neste kvartal med "Winchester". Ny versjon av Athlon 64 FX kommer i begynnelsen av 2005 med "San Diego" og enda senere "Toledo". Sistenevnte blir implementert med dual-kjerne. Alle benytter 90 nm teknologi.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for når man eventuelt skifter til 65 nm produksjonsteknikk, men man kan vel kanskje gjette seg frem til årsskiftet 2006/2007?.

 

(Kilder: VR-Zone)

Kommentarer (7)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen