BigTux gir Linux i 64-veis server

HP konkurrerer først og fremst med IBM og Dell i Linux-server markedet. Sun Microsystems har gjerne hatt en tendens til å styre kundene mot Solaris. Gjennom et prosjekt som heter "BigTux" jobber HP for å bygge støtte for Integrity Superdome. Dette er en server som har 64 prosessorer og rettes mot "enterprise"-segmentet.

Det skal sies at Hewlett-Packard egentlig ikke gjør noe voldsomt banebrytende arbeid ettersom Silicon Graphics allerede har tilpasset sin egen versjon av Linux for 2048 prosessorer. Distribusjonen heter "SGI Advanced Linux Environment" og er en modifisert versjon av Red Hat Linux.

Linux vil trolig få en helt ny start når blad-markedet virkelig blir satt i markedet. Foreløpig kjører hele 50 prosent av disse systemene en eller annen Linux-distribusjon.

Mange velger Linux til sine "enterprise"-plattformer blant annet grunnet den enorme konfigurérbarheten og full åpenhet rundt kildekoden. Muligheten til å spore nøyaktig hva som skjer bak kulissene er en av Linux mange sterke sider, noe som er en absolutt nødvendighet for å skape et stabilt system med best mulig ytelse.

Prismessig kommer man gjerne mer gunstig ut enn konkurrerende operativsystemer, men det er ikke dette som er det viktigste momentet i et marked der man allerede har brukt flere millioner norske kroner på selve hardware-plattformen.

HP er også i en prosess der man utvider sitt forhandlerprogram til å selge flere Linux-produkter.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen