Test

Bigbang ? Too Much Yang

Øystein Greni, Olaf Olsen og deres nye bassist Lasse Weeden holder godt stilen som de har holdt lenge. Men selv om "Too Much Yang" inneholder flotte sanger som "L.A. song" og "The Third Act", så mangler platen noe essensielt. Der er ingen ny "Girl in Oslo" her.

Bigbang har fått seg ny bassist siden forrige plate, Lasse Weeden (t.h.).
Bigbang har fått seg ny bassist siden forrige plate, Lasse Weeden (t.h.). Alle foto: Jan Erik Svendsen/www.janeriksvendsen.no

Blandet

Men selv om platen ikke inneholder en solid hit, er dette et godt album. Åpningslåten, som også er tittelsporet, og førstesingelen "Hurricane Boy", viser at bandet kan ta den rocka stemningen som de har på scenen med inn i studio. "L.A. song" er en annerledes og småmunter sang, mens atter andre låter minner mer om blues.

Førstesingelen ”Hurricane Boy” er også blant de mest gjennomførte og gjenkjennelige Bigbang-låtene på plata, flere andre av sporene er mer spredd sjangermessig og er ikke så lette å kjenne igjen som typisk Bigbang. Sangen "The Third Act" er et varmt, melankolsk spor, og er nesten verdt platen alene. Musikalsk sett er låten er flott, men teksten er ikke så veldig bra. Den beveger seg inn på noe som ligner på Dybdahls Oktober-triologi eller Minor Majority, men uten de gode tekstene. På tross av dette er dette den beste låtene av rolig art Bigbang har laget siden "Electric Psalmbook"s ”Something Special”.

Godt, men noe som mangler

Bigbang byr også på noe litt andre ting enn sitt sedvanlige svært 60-tallspregede lydbilde på "Too Much Yang". Her finner vi mer pop-referanser, men bandet kan ha kurtisert markedsguden litt for mye: Det kan høres ut som om trioen har hatt det å slå igjennom på det amerikanske markedet som rettesnor når de har valgt sanger til skiven.

Har Øystein Greni og Co. tenkt for kommerst?
Har Øystein Greni og Co. tenkt for kommerst?

Helheten på "Too Much Yang" er ganske spredt, men det som er felles for de fleste sporene er at tekstene er lite givende. De blir nesten rendyrkede klisjeer, selv om man kan høre litt inspirasjon av Elvis Costello og Eric Clapton i noen av sangene.

Det var kanskje ikke å forvente at Bigbang skulle kom med noe banebrytende og nytt, men denne platen havner litt for fort i bunken med norsk musikk som ikke blir tatt opp igjen for ofte. Her er det kanskje en eller to sanger som ender på iPoden etter hvert, men "Too Much Yang" er ikke et gjennomført og godt nok album til å bli husket.

Konklusjon

"Too Much Yang" er et greit nok album, men her er det lite nytt under solen, og ihvertfall ingen ny "Girl from Oslo". Platen virker som Bigbangs forsøk på å vinne innpass hos amerikanske lyttere, og man får følelsen av at de har tatt litt av alt de kan og lagt det inn på en skive. Bandet får pluss i margen for å få sceneenergien inn på teip, men utenom det er "Too Much Yang" et album som ikke byr på noe spesielt.

Big Bang Too Much Yang   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen