Test

Big Love – Sesong 1

Hvis vi skulle tatt for oss tre dager i Bill Henricksons liv ville hver dag bestått av å våkne opp med en av sine tre koner og deres barn, fulgt av en lang arbeidsdag hos Henricksons Home Plus - Bills foretak som konkurrerer i Wal Mart-segmentet. Komme hjem på kvelden for å finne en eller annen familiekonflikt - noe det blir mange av når familien består av 3 koner og 7 barn. Etter brannslukking må den evigrolige Bill gå til sengs, igjen med en ny kone, og ta den daglige dosen viagra for å fortsatt klare å tilfredsstille sine koner til tross for at impotensen begynner å melde seg.

Bill og konene
Bill og konene

Big Love gir et ikke-moraliserende innblikk i en polygamistfamilies sorger og gleder, oppturer og nedturer. Bill Henrickson er familiens overhode, far i huset og sønnesønn av selveste Orville Henrickson - mormonernes egentlige profet. Skjønt, Bill er født og oppvokst i mormoner-campen før han og familien ble kastet ut av den selvutnevnte profeten Roman - seriens "bad guy".

Roman og Bill har en feide gående grunnet Bills lån for mange år tilbake fra Roman for å starte sin nå suksessfulle forettning. Roman ønsker å tyne mest mulig penger ut av Bill, mens Bill mener at lånet er tilbakebetalt for lengst. Tre koner og syv barn har sin pris, også i dollar og cents, og Bill er avhengig av å tjene godt for å kunne leve sitt noe uvanlige liv.

Vakkert og skjørt

"Big Love" er en serie om vakre mennesker, og en vakker familie til tross for at det ville blitt lynsjestemning om karakterene røper sin tro. Og som vi kan forvente fra HBO, så er serien tidvis et mesterverk hva regi og produksjon angår, enkelte scener er virkelig perfeksjonerte og jevnt over så er kvaliteten skyhøy. Dette gjelder også skuespillerprestasjonene, som må sies å være i overkant av hva undertegnede hadde forventet selv av en kvalitetsserie. Bill Paxton som Bill Henrickson er en svært godt match, noe som resulterte i flere prisnominasjoner. Harry Dean Stanton er perfekt som Roman Grant, og Grace Zabriskie er like fantastisk som Bills mor Lois.

Konesamling
Konesamling

Hver episode klokker inn på rundt 50 minutter og "Big Love" er ingen lettvekter. Det tærer på å se serien, man blir følelsesmessig involvert i familiens liv og får medfølelse for at de må holde hele sin eksistens skjult for omverdenen. Men om man ser forbi polygamist-aspektet så viser "Big Love" egentlig den amerikanske kjernefamilien. Det er faktisk ingen ting som er feil eller avvikende ved familien Henrickson.

Det er ikke stort med ekstramateriale i utgivelsen, men vi får servert en dokumentar om hvordan introsekvensen ble skapt, samt noen episoder med kommentarer fra skuespillerne. Men etter nesten 11 timer kvalitets-TV så er ikke behovet for ekstramateriale så stort.

Konklusjon

"Big Love" er fylt med så mye kjærlighet at den er vanskelig å ikke like. Det er helt klart et drama, og den er veldig trofast til sjangeren. Det er få scener som inkorporerer action eller humor, og det gjør den noe tung å se, men dette føles ikke negativt. Etter episode 12 - sesongens siste - føles det som noe mangler i livet når du ikke får sett hva som skjer videre. "Big Love" vil være et glimrende kjøp for de som liker drama-serier, og den vil være et godt valg å følge med på TV.

Big Love Sesong 1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen