TEST: Big is beautiful: Slik er Samsungs nye supergigant

Test Big is beautiful: Slik er Samsungs nye supergigant

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Har iPhone 6 Plus møtt sin overmann?

Designerne må ha bøttet innpå med Møllers tran.

stempel.

Samsung Galaxy S6 Edge+ stiller i samme klasse som Apples iPhone 6 Plus. Begge er supermobiler med kraftig ytelse og store skjermer. Begge har fingeravtrykksensor og mulighet for NFC-betaling, og begge kan vise til et rikholdig arsenal av apper som kan løse nesten ethvert behov du kan forestille deg. De har gode kameraer og en design som oser av luksus. Men det gjør også prislappen.

Men iPhone 6 kom på markedet for snart ett år siden, mens Samsung Galaxy S6 Edge+ er helt ny. Det betyr at Samsung har kunnet videreutvikle sin toppmodell i ro og mak, og sørge for at den har det lille ekstra som enn så lenge plasserer Apples toppmodell i skyggen. 

Det starter med designen, som er den samme som på Samsung Galaxy S6 Edge, men med enda sterkere metall i rammen og en skjerm som måler 5,7 tommer. iPhone 6 er både høyere, tykkere, bredere og tyngre, men har likevel en litt mindre skjerm på 5,5 tommer.

frontcamera.
Nå har også frontkameraet optisk bildestabiløisering. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Samsungs mobilskjerm har en oppløsning på 1440x2560, mot 1080x1920 på iPhone 6 Plus. Selv om skjermen på Samsungs modell er noe større, blir den likevel langt skarpere, med 518 piksler per tomme, mot 401 på iPhone 6 Plus.

Slik kan du ta punkt for punkt i spesifikasjonslisten til Apple, og se hvordan Samsung har sørget for at deres modell er like bra eller bedre. Ikke på noe punkt slipper de Apple foran seg — der iPhone 6 Plus har et batteri på 2915 mAh, har Samsung gitt sin modell 3000 mAh. iPhone S6 Plus har meget bra kamera på baksiden, men hverken dette eller frontkameraet kan måle seg med tilsvarende på Galaxy S6 Edge+. 

Jo, på ett punkt må Samsung se seg slått av Apple. iPhone 6 finnes i en versjon med 128 GB minne – Samsungs største Edge-modell stopper på 64 GB. Det er litt rart, for de litt mindre S6-modellene finnes i versjoner med 128 GB. 

Samsung Galaxy S6 Edge skiller seg ut i mengden, med sin elegante buede skjerm. Vi liker materialvalget, og den stilfulle effekten som kommer av at en metallfolie er plassert under det herdede glasset både på fronten og på baksiden av telefonen.

Er du opptatt av status, er det Samsung Galaxy S6 Edge du skal ha. Den er dyrere, kraftigere og stiligere enn noen annen mobiltelefon.

IMG_9513.
Skjermen på Galaxy S6 Edge+ er bare helt fabelaktig. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Lynrask og med superskjerm

Prosessoren er utviklet av Samsung, og tilhører den første generasjonen med såkalt 14 nm-teknologi. Det handler om størrelsen på komponentene, og bidrar blant annet til lavere strømforbruk og mindre varmeutvikling, i tillegg til at telefonen kan gjøres med kompakt.

Skjermen er fantastisk, enten du bruker den innendørs eller utendørs. SAmsungs S6-skjerm er kåret til den beste mobilskjermen i verden, og på pluss-modellen får du altså samme skjerm, strukket over en litt større flate, men fremdeles så skarp at du ikke kan se pikslene uten hjelpemidler.

Telefonen er super på lyd, har et godt kamera, og fyller alle de oppgaver du kan forvente av en mobiltelefon som ønsker å fremstå som best i verden. 

Borte på veien

Men det er også noen trekk ved denne telefonen som enkelte ikke vil være begeistret for. Den har ikke plass for minnekort, den er ikke vanntett, og du kan ikke bytte batteriet selv. Dessuten er den dyrere enn noen annen serieprodusert mobil du kan kjøpe over disk i Norge. 

Samsung Galaxy S-modellene er ikke for alle. Det sørger den høye prisen for. Samtidig er de bygget for å tilfredsstille selv de som er mest kresne med tanke på design, ytelse, funksjonalitet og sikkerhetsnivå. Det betyr at telefonen ganske sikkert vil være høyere representert i finansmiljøet på Aker Brygge enn i mange andre miljøer.

0IPHONE.
Den nærmeste konkurrenten er Apples iPhone 6 Plus (til høyre). Men Samsungs nye toppmodell er et par hakk råere på nær sagt alle områder. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Alternativene

Samsung Galaxy S6 Edge+ kommer i to varianter med henholdsvis 32, 64 GB minne. Versjonen vi har testet har 32 GB minne, en størrelse som antakelig tilfredsstiller manges behov, men som vi synes er litt for snaut på en såpass dyr mobil. 

Den viktigste konkurrenten til en telefon som dette er unektelig iPhone 6 Plus, og denne varianten er også litt rimeligere. Den har imidlertid ikke den gode AMOLED-skjermen som du finner i Samsung Galaxy S6 Edge+. De fleste vil antakelig mene at iPhone 6-skjermen med full HD-oppløsning likevel er mer enn god nok.

Om du ønsker et rimeligere alternativ, kan Samsung by på en ny serie Galaxy A-modeller, henholdsvis A3, A5 og A7. Du kan også vurdere HTC One M9, som også er en mobiltelefon med metalldeksler, stor skjerm og god design.

Stor skjerm og god design har også Samsungs toppmodell i business-klassen, Galaxy Note 4. Denne har blant annet en skjermpenn som gir mobiltelefonen flere bruksområder. Pussig nok er den også billigere enn Galaxy S6 Edge+.

Få også med deg testen av den vanlige S6-modellen her »

Gå til side

10/10
Fantastisk

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

"Samsung Galaxy S6 Edge+ er en rå maktdemonstrasjon fra verdens største mobilprodusent."

Fordeler

 • Elegant design
 • Fantastisk skjerm
 • Råsterk prosessor
 • Stort arbeidsminne
 • God lydkvalitet
 • Raske nettforbindelser
 • Forbedrede kantskjermfunksjoner

Ting å tenke på

 • Ikke utskiftbart batteri
 • Ikke støtte for minnekort
 • Ikke vanntett
 • Høy pris
 • For stor for noen

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen