BIFF dag 7

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Langskudd

En av de mer spesielle filmene på årets program må være Columbianske "PVC-1", som handler om en utpressingssituasjon hvor en dame får festet en bombe rundt halsen og blir presset for 15 millioner pesos, en sum den fattige familien hennes aldri kan stille med. Det som er spesielt med denne filmen er det faktum at samtlige 86 minutt av spilletiden er tatt i et eneste langt skudd av en person, regissør og alt-mulig-mann Spiros Stathuolopoulos. Filmen i seg selv er gripende nok, men det er først når man innser graden av oppnåelse i forhold til budsjett at det hele blir utrolig imponerende. Ikke en eneste gang under filmen slo det Kulturo.nos utsendte at dette var gjort i ett langt skudd med ett kamera.

Filmen gikk for siste gang i går på BIFF, så å få sett filmen kan bli en aldri så liten utfordring. Nå skal det sies at filmen neppe er interessant for andre enn de mest hardbarka filmfrelste, mannen i gata bryr seg nok fint liteom filmen er gjort i real-time for lusne femten til tjue tusen kroner.

Prisutdeling

"Man on Wire" var avslutningsfilmen under årets BIFF.

I forkant av avslutningsfilmen var det satt av tid til å ære de beste filmene på årets BIFF.

Årets store vinner var dokumentarfilmen "Young@heart", som både fikk hederlig omtale i dokumentarfilmskonkurransen og i tillegg stakk av med publikumsprisen. Filmen handler om et utradisjonelt pensjonistkor i USA, og kan på mange måter beskrives som amerikas svar på "Heftig og begeistret". Prisen for beste dokumentarfilm gikk til "War Child", en skildring av en rapstjernes retur til sitt krigsherjede hjemland

Juryens pris i Cinema Extraordinare-konkurransen gikk til "Verden er stor og frelsen lurer rundt hjørnet". Denne handler om kulturell og personlig identitet i dagens Europa, personifisert gjennom en mann og hans barnebarn.

Ungdommens dokumentarpris gikk til "Yodok Stories". Produsent Bjarte Mørner Tveit tok imot prisen og han var meget fornøyd med at filmen også har klart å nå ut til de unge.

Prisen for beste kortfilm gikk til "Ekornet", en rørende fortelling om en gutt som gjerne vil besøke sin far som sitter i fengsel.

Visjon Vests pris til ungt talent ble tildelt Olav Øyehaug, hovedsakling for hans arbeid med musikken til filmen "Olav H. Hauge – den andre mannen".

Avslutningsfilm

Årets avslutningsfilm var "Man On Wire", en film som skulle vise seg å være en av de aller beste på årets festival. Filmen er en dokumentar om Philippe Petits forberedelser til og utførelse av sitt berømte stunt der han gikk på line mellom de to tvillingtårene i New York.

En unik hovedperson, en historie som nesten er for utrolig til å være sann, gripende fortellerteknikk og ikke minst en engasjerende bruk av musikk gjorde sitt til at dette var en film som virkelig fengslet fra start til slutt.

Tips for dagen

Idag er festivalens siste dag, og om du ikke har fått med deg prisvinnerne så vil alle sammen bli vist i løpet av kvelden.

I tilleg er det siste muligheten til å få med seg "Man On Wire" (kl. 09:30 i MB 3) og "Klassen" (kl. 14:30 i MB 2.

Du kan lese våre andre artikler fra filmfestivalen her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen