Test

Biefilmen

Det ser ennå ikke ut til at Jerry Seinfeld helt har funnet tilbake til sitt gode gamle jeg etter avslutningen på ”Seinfeld”. Siden årtusenskiftet har han ligget lavt surfende på medgangsbølgen, og med pengene trygt i banken har han brukt tiden på å lage et par halvgode dokumentarer om seg selv (”Comedian”) og resten av gjengen bak det fremdeles populære TV-showet. Tiden har vært overmoden for et comeback av klasse, men ”Biefilmen” innfrir ikke.

Det var en gang…

Som i alle andre animasjonsfilmer om dyr handler det om å komme seg ut av reiret, hulen, fjøset eller hva det måtte være. Denne gangen er det Barry B. Benson (Jerry Seinfeld), en litt annerledes bie, som etter endt skolegang gjerne vil gjøre noe annet enn bruke resten av livet på å produsere honning. Da Barry en dag får bli med ut av bikuben, roter han seg bort og dermed lander han i blomsterkassa til blomsterhandleren Vanessa (Renée Zellweger).

Endelig fri! Som i alle andre animasjonsfilmer fra Hollywood.
Endelig fri! Som i alle andre animasjonsfilmer fra Hollywood.

Da Vanessa redder livet til lille Barry oppstår det varme følelser og i forelskelsens rus bestemmer Barry seg for bryte en av biesamfunnets viktigste regler: aldri å snakke med mennesker. Barry og Vanessa finer tonen, men da Barry oppdager at menneskene ”stjeler” honning bestemmer han seg for å gå til sak mot honningbransjen.

Seinfeld-syndromet

Elaine har sin egen middelmådige sitcom-serie, Kramer gikk bananas og skjelte ut to afro-amerikanere, og George, hva driver han egentlig med nå? Ingen av skuespillerne i ”Seinfeld” har hatt noen særlig suksess etter serien slutt. Seinfeld selv har ligget lavt, selv om han sikkert har hatt nok av tilbud. ”Biefilmen” er faktisk komikerens første store prosjekt etter ”Seinfeld”. Markedsføringa har vært monumental, men det hjelper ikke ”Biefilmen” fra å være en risikofri og overraskende tradisjonell animasjonsfilm.

Det finnes en Larry King i bieriket også.
Det finnes en Larry King i bieriket også.

Jerry Seinfeld, som selv har vært med å skrive filmen, har her teamet seg opp med to relativt ukjente regissører. Allikevel er filmen et godt stykke arbeid både når det gjelder animasjon og selve den tekniske produksjonen. Kreativt sett derimot har Jerry og resten av teamet fulgt bienes flyvemønster. Humoren er som hentet fra en hvilken som helst middelmådig animasjonsfilm fra Hollywood. En del slapstick, et par bievitser à la «jeg tror jeg tar på meg den stripete genseren i dag også» og litt situasjonskomikk preger filmen. Intet nytt under solen altså. Den unike "Seinfeld"-humoren er nesten fraværende, men innimellom glimter Jerry i bieform til. Det kan selvfølgelig ha noe å gjøre med at ”Biefilmen"” har hatt fire forskjellige manusforfattere.

Istedenfor har Seinfeld lesset på med artige cameoroller og referanser til andre filmer. Chris Rock, Oprah Winfrey, Sting, Ray Liotta, Cathy Bates, John Goodman og Larry King er blant de som er med i den engelske versjonen. Jo da, moromannen har kontakter, men det hjelper lite å sprelle med armene og lage grimaser når ingen ler. Blant de norske stemmene finner vi blant annet Janne Formoe og Espen Beranek Holm i hovedrollene.

Se trailer til filmen her.

Konklusjon

Enten hatet du ”Seinfeld”, eller så elsket du det. ”Biefilmen” derimot er det ingen som kommer til å verken hate eller elske. Filmen forer deg med middelmådig underholdning i en og en halv time og er så harmløs, rettlinja og tradisjonell at man nesten blir litt småbitter. Jerry, hva skjedde?

Biefilmen   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen