Bibliotekarene svarer deg

Biblioteksvar er en gratistjeneste som svarer på ethvert spørsmål du måtte ha. Du kan spørre om hva du vil, men SMS egner seg best til spørsmål som kan besvares kort, da bibliotekarene kun har 160 tegn til rådighet.

Dersom du har kompliserte spørsmål eller ønsker kildehenvisninger eller lenker til nettressurser, kan du benytte deg av Biblioteksvars’ e-post- eller chatte-tjeneste.

Enkel metode
Metoden er enkel: Send svar og det du vil spørre om til telefonnummer 1980. Biblioteksvar lover deg svar så fort som mulig, og senest i løpet av påfølgende arbeidsdag.

Det koster ikke mer enn prisen på SMS-en du sender. Svaret du mottar fra biblioteket er gratis.

Mange Nysjerrig-PerÂ’er  
- Vi får rundt 70 reelle henvendelser på chatten hver dag. På sms-tjenesten, som kun har vært i drift i en måneds tid, får vi inn rundt 30-35 spørsmål daglig, mens vi mottar mellom 25 til 40 e-poster, sier Siri Tidemann-Andersen, prosjektleder for Biblioteksvar, til TV 2 Nettavisen.

- Tjenesten er et samarbeid mellom 31 biblioteker i hele Norge, og vi har over 150 bibliotekarer som deler på å bemanne tjenesten. Det er snakk om fagutdannet personal, og du får svar også med kilde, sier Tidemann-Andersen.

Ønsker du ytterligere informasjon om Biblioteksvar finner du det her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen