BGNett utfordrer på ADSL

Til tross for at de er en av Norges største nettverksutbyggere utenom Telenor, har få privatpersoner hørt om Internett-leverandøren BGNett. Dette vil selskapet nå endre på - og starter en av de mest attraktive kampanjene mot privatmarkedet i Oslo og Bergen noensinne.

For prisbevisste lesere som bruker oppringt Internett, vil kanskje BGNett ikke trenge noen introduksjon i det hele tatt. Selskapet har ligget på toppen av Telepriser.no sin liste over de billigste internettleverandørene ganske lenge, og tar selv mye av æren for å ha halvert prisene i det oppringte markedet siden 2002. Nå skal de også gi oss lave priser på ADSL - under slagordet "Bredbånd er for dyrt!"

I kampanjen som starter den 15. mai og varer til 15. juni, vil BGNett tilby ADSL til privatpersoner for 196,- kroner i måneden for 800 kilobits ned og 300 kilobits opp. Selskapet tilbyr bare én hastighet i kampanjen, som også innebærer at kunder må binde seg i to år og betale ca. 1500 kroner totalt for etablering og modem.

BGNett opererer derimot med to forskjellige soner, som stadig endres i henhold til utbygningstakten - og de som bor i "Sone 2" må ut med 298 kroner for den samme linjen, omtrent en hundrelapp ekstra. Til sammenligning er NextGenTels billigste linje 1100/384 kbps til 398 kroner, BlueCom sin er 400/128 kbps for 299 kroner, Telenor tilbyr 704/128 for 349 kroner og Tele2s billigste er 704/128 for 328 kroner i måneden. I dette bildet blir BGNetts kampanje Norges desidert billigste - hvis man bor på rett sted.

Sone 1 er sentralt i Oslo og Bergen, mens Sone 2 foreløpig er definert som "omegn" i de samme byene. Dette vil imidlertid forandre seg raskt, ettersom BGNett har bestemt seg for en hurtig utbyggningstakt og vil innlemme utgbygde sentraler i sone 1 etterhvert som flere steder legges til.

Selskapets foreløpig raskeste ADSL-linjer er på 2400/704kbps og koster 596 og 748 kroner i henholdsvis sone 1 og 2.

BGNett er allerede på plass på svært mange sentraler i landet, men har til nå bestemt seg for å prioritere bedriftsmarkedet. Allerede til høsten vil resten av de store byene være klare for privatmarkedet, og selskapet vurderer også mindre sentraler fortløpende.

Samtidig med lanseringen av dagens kampanje, sier BGNett at de også vil tilby IP-telefoni til "markedets beste" pris - som antakelig vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Les mer om kampanje- og andre priser på BGNett sin nettside.

(Kilder: BGNett, Telepriser.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen