Bevist igjen: Mobilen forstyrrer bilister

I følge Mobile Magazine skal nok en undersøkelse føye seg inn i rekken av undersøkelser som alle viser det samme – bilførere som snakker i mobil er mindre konsentrert om trafikken enn bilførere som ikke snakker i mobil.

En kan lure på hvem som betaler for alle disse undersøkelsene, men konklusjonen kom i alle fall ikke som noen overraskelse. 500 voksne ble plassert i kjøresimulatorer, og skravlet i vei på mobiltelefonen. I følge forskerne skal disse personene ha sett de samme situasjonene som bilførere uten mobiltelefon. Men de med mobil så på situasjoner uten egentlig å legge merke til dem slik at de kunne reagere. 

Okkuperer hjernen
En annen undersøkelse viser at bilførere som snakker i mobiltelefonen bruker halvparten av den oppmerksomheten som skulle vært rettet mot trafikken på mobilsamtalen. Bilførere med mobil kunne se de samme gjenstandene som andre, men klarte ikke i samme grad å huske hva de hadde sett.

Det ble også konkludert med at førere som hadde følelsesladde mobilsamtaler var enda mindre tilregnelige i trafikken enn andre bilførere.

I USA er mobilbruk årsak, eller medvirkende årsak til 8 prosent av alle trafikkulykker.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen