Utstyrsprodusenten Huawei møter stadig beskyldninger om spionasje. (Bilde: Huawei)

– Bevis at vi spionerer, eller hold kjeft

Huawei er lei av beskyldninger.

De kinesiske selskapene ZTE og Huawei lager både mobiltelefoner og infrastrukturen som brukes av operatører. De siste par årene har selskapene blitt møtt med økt mistenksomhet i USA og Storbritannia. Nå er imidlertid begeret fullt for Huawei.

Selskapet har flere ganger blitt beskyldt for å tilrettelegge for kinesisk spionasje, men så langt har ingen klart å legge frem beviser for at det er tilfelle.

Les også: – USA har ingen spionasjebevis

Klar tale

Tidligere CIA-sjef, Michael Hayden, sa nylig at Huawei gir kinesiske myndigheter informasjon om mobilnettene de bygger i utlandet. Det har tilsynelatende fått visepresident i Huawei, William Plummer, til å se rødt.

Huawei-toppen ber amerikanske og britiske myndigheter om å bevise påstandene sine, eller å holde kjeft.

Mente Huawei måtte forbys

I fjor la en amerikansk sikkerhetskomité frem en rapport som hevdet at Huawei hadde åpne bakdører hjem til Kina. Politikeren som ledet granskingen, Mike Rogers, mente da at Huawei og ZTE måtte forbys.

Huawei har markert seg kraftig i verdens mobilnett, og er på full fart inn i nettene til såvel amerikanske som norske operatører.

På høsten i fjor gikk Huawei til det skritt at de forsvarte seg mot beskyldningene i en pressemelding som gikk ut på verdensbasis. Der hevdet de at granskerne hadde bestemt seg på forhånd, at rapporten ikke frembrakte noen beviser, og at selskapet har tillit i en rekke markeder verden rundt.

Les også: – Huawei og ZTE må forbys

(Kilde: engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen