Betaversjon av Windows OneCare Live


Klikk på bildet!

Windows OneCare Live er Microsofts nye sikkerhetsløsning, og produktet skal lanseres en gang i 2006. I dag la Microsoft ut en betaversjon av OneCare på ideas.live.com, men foreløpig kun for brukere som har en amerikansk engelsk versjon av Windows XP med SP2. Vi har testet betaversjonen.

OneCare kombinerer brannmur, antispyware og antivirus, og inneholder også flere verktøy som skal kunne få Windows til å bli raskere. I tillegg finner man muligheter for å ta backup av filer, direkte i programmet.


Klikk på bildene!

Backupdelen av programmet har ikke blitt omtalt mye før, selv om det kan vise seg å bli et svært nyttig verktøy. Du får valget om du vil ta backup til en ekstern disk eller til CD-R- eller DVD-R-plater, og du har ikke engang mulighet til å lagre backupen på en intern disk.

Etterpå får du et valg over hvilke filtyper du ønsker å ta med. Her er programmet gjerne litt for entusiastisk når det gjelder hvilke filer det tar med, og i vårt tilfelle ønsket det å ta backup av alle video- og lydfilene fra Civilization IV. Du kan også svært lett ta backup av Outlook eller Outlook Express sine e-postfiler. Du har også mulighet til å legge til dine egne mapper.

Tune-up består stort sett bare av en samling av verktøy som tidligere har vært tilgjengelig separat. Denne delen av programmet fjerner filer som ikke lenger er i bruk, defragmenterer harddisken, sjekker for virus, ser om noen filer må tas backup av, og installerer oppdateringer fra Microsoft. Det er derfor lite sannsynlig at datamaskinen vil bli svært mye raskere av dette.

Både antivirusdelen og brannmuren ligger stille og rolig i bakgrunnen, og gjør ikke noe dersom du ikke ber om det. Selvsagt overvåker antivirusdelen alle filer du åpner, og forhindrer virus fra å infisere maskinen.

En rask test av brannmuren avslører at maskinen har en åpen port, som vi hadde konfigurert ved hjelp av Windows innebygde brannmur før vi installerte OneCare. Når vi lukket denne porten, var det ikke mulig å finne ut hvilket operativsystem som kjørte på maskinen fra nettet.

Du kan selv teste Windows OneCare Live Beta om du besøker ideas.live.com. Vi gjør oppmerksom på at du må ha en amerikansk versjon av Windows XP med lokaliseringsinnstillinger satt til "English (US)" for å kunne laste den ned, og du må bruke Internet Explorer for å registrere deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen