Betalte én millon for gullnummer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tallenes betydning

Tallet 8 er i Asia regnet som et lykketall. Årsaken er at det på kinesisk uttales på samme måte som ordet "velvære". Åttetallet har generelt samme ordlyd som positive ord, også på andre asiatiske språk og dialekter. Enkelte steder i Taiwan uttales "8" på samme måte som "bli rik".
Telefonnummeret 8888-8888 ble i sin tid solgt for $ 272 723 i Kina. Dette tilsvarer rundt halvannen million norske kroner med dagens valuta.
Startskuddet for OL i Beijing starter 8.8.08 klokken 08.08.08.
Et tall som ikke er særlig populært er 4. Ordlyden er nemlig den samme som "død" flere steder i Asia. I mange offentlige bygg har heisene "ingen" fjerdeetasje, men går rett fra tredje til femte.

Kilder: Wikipedia, Theage

I en veldedighetsauksjon i Tapei greide operatøren Chunghwa Telecom nylig å selge ti telefonnumre for svimlende summer. Årsaken? En drøss med åttetall.

Ordlyden av åttetallet er nemlig den samme som "bli rik". Den som ifølge tallene har størst forutsetning for å tjene ufyselige summer fremover, er den kvinnelige kjøperen som gav rundt én million kroner for nummeret 988-888-888.

Ordlyden av dette nummeret er på flere taiwanske dialekter nemlig den samme som "Du kommer til å tjene penger, tjene penger, tjene penger, tjene penger, tjene penger, tjene penger, tjene penger, tjene penger." Her kan det med andre ord ikke gå galt.

De ti numrene dro totalt inn 325 000 amerikanske dollar, som tilsvarer rett rundt 1,8 millioner norske kroner. Pengene skal doneres til forskjellige veldedige organisasjoner på Taiwan.

(Kilder: New Age, Chinapost)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen