Betalingstjenester for musikk tredoblet

Deling av musikk over fildelingstjenester startet revolusjonerende med Napster. Musikkindustrien har ikke akkurat sett med bilde øyne på utviklingen og har kjempet med nebb og klør for å begrense virksomheten.

Det har etter hvert dukket opp en rekke betalingstjenester for musikk der virksomheten er drevet på lovlig grunnlag. Ifølge "International Federation of the Phonographic Industry" skal 180 millioner låter ha blitt solgt gjennom betalingstjenester i første halvdel dette år. Til sammenlikning er tallet for samme periode i fjor omtrent 57 millioner.

Etter at RIAA startet å saksøke "pirater" høsten 2003, har man satt i gang totalt 14 227 søksmål. Størsteparten av disse personene rapporteres å være menn i alderen 20-35 år.

En talsmann for IFPI kunne også bekrefte at antall låter tilgjengelig på fildelingsnettverk økte bare 3 prosent det siste halvåret (870 til 900 millioner låter).

Selv om man ikke på noen måte kan påstå at fildelingsvirksomheten av musikk har forsvunnet, virker det ihvertfall som om det ikke foregår like åpent og fritt som tidligere fordi musikkindustrien driver klappjakt på stordistributører. Dette gjenspeiles både i nedleggelse av fildelingstjenester og Bittorrent-nettsteder.

Grunnet gode alterantiver for betalingstjenester ser det dermed ut som om musikkindustrien vil gå en lysende fremtid i møte. Det er kanskje ikke så avskrekkende å betale 50-100 kroner per måned for å laste ned ubegrenset med musikk samt få aksess til en rekke tilleggstjenester?

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (19)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen