Betales av massene

Betales av massene

Apertus har et spennende konseptkamera på tegneblokka.

Firmaet Apertus kan stå bak et av de mest vågale og spennende videokameraprosjektene denne høsten. Det er sluppet lite informasjon om det nye kameraet, men det lille som har kommet gjør oss i alle fall nysgjerrige. Navnet er Apertus Axiom og det er interessant det som har kommet: Super 35 mm bildebrikke med 4K-oppløsning, global lukker og opptil 15 stopp i dynamikkomfang. Hele herligheten skal komme på under $10.000.

Les også: En kamerabombe

I tillegg til det tekniske er det to ting som gjør dette prosjektet spennende. Den ene er måten de skal finansiere det på, mens det andre er utviklingen av kameraet. For å gjennomføre finansieringen har Apertus valgt å høre med massene. De vil benytte seg av det som på engelsk kalles "crowdfunding". Det vil si at mange eksterne investorer går inn i prosjektet med ulike summer. Eksterne investorer er i dette tilfellet den vanlige mannen i gata som ønsker å se produktet bli realisert. Og alt blir gjennomført via Internett. Samtidig er det spennende å se at de ønsker å bruke en form for open source-plattform. Akkurat hvordan de har tenkt til å løse dette er ennå uvisst, men åpne kildekoder og åpne standarderer er alltid spennende.

Les også: Test: Nikon D800

Det er som nevnt lite informasjon tilgjengelig om dette kameraet, men etter hva vi har sett kan det bli spennende å følge utviklingen videre. I følge Apertus skal det komme mer informasjon utover høsten.

Kilde: Apertus

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen