Betaler Wikipedia-bidragsyter

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Den australske programvareutvikleren Rick Jelliffe skal ha fått et tilbud om betaling for å redigere to av artiklene i det populære leksikonet Wikipedia. Jelliffe vil trolig si ja til tilbudet, men det er mange som setter et spørsmålstegn ved etikken.

Jelliffe er teknisk sjef hos selskapet Topologi som driver med utvikling av XML-verktøy. Nå har han fått i oppgave å redigere artikler som omhandler OpenDocument Format (ODF) og Microsoft Office Open XML (OOXML) - to konkurrerende dokumentformater.

Microsoft sier selv at de ønsket å få tak i en uavhengig, men vennlig person for å redigere artiklene på en slik måte at informasjonen rundt ODF og OOXML ble "mer balansert".

Jelliffe har selv innrømmet at han sjelden bruker Microsoft-produkter, og han mener han ikke kan karakterisere seg selv som noen fan av Microsoft.

Han har tidligere skrevet artikler i Wikipedia, og han anser ikke som sin hovedoppgave å skrive i favør av Microsoft. Oppgaven er først og fremst å rette eventuelle feil i artiklene, mener Jelliffe.

Denne saken har skapt en het debatt om etikk. Mange mener troverdigheten og ikke minst nøytraliteten til Wikipedia svekkes bektraktelig, iallfall når det gjelder artikkelen om OpenDocument.

Det er på nåværende tidspunkt uklart hva som kommer til å skje dersom Jelliffe velger å redigere artiklene, men han sier selv at han kommer ikke til å favorisere Microsoft.

Jelliffe risikerer i verste fall å bli utestengt fra å kunne redigere leksikonet. Det skal vistnok ha skjedd før at redigerere som jobber hos bestemte bedrifter og som favoriserer bedriftene i artikler, har blitt utestengt.

Denne saken har imidlertid fått såpass mye omtale i media at Wikipedias moderatorer vil trolig ikke stenge Jelliffe ute, men observere det han endrer på med argusøyne.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen