Betaler milliarder til IBM

Microsoft har tilsynelatende tråkket mange på tærne gjennom tidene - noe som gjelder både multimillionærkonsern og privatpersoner. Denne gangen er det IBM som kommer til å høste store summer i forbindelse med opprydning i "antitrust"-saker.

Softwaregiganten har gått med å betale omtrent 850 millioner amerikanske dollar (5,6 milliarder norske kroner) i erstatning for å rydde opp i et grumsete forhold fra midten av 1990-årene.

De siste årene har Microsoft måttet betale ut flere milliarder amerikanske dollar til selskaper som AOL, Gateway og Sun Microsystems.

Microsoft dropper alle sine "antitrust"-saker som de har satt i gang mot IBM. Sistnevnte gikk også med på betingelser der man ikke kommer til å søke erstatning for tap av serversalg i en viss periode.

Ifølge uttalelser fra Microsoft ser nå begge selskapene en fremtid i møte der de kan være både samarbeidspartnere og konkurrenter. Selskapets Brad Smith sa at man de siste årene har søkt å løse opp i konfliktene og at dette steget med IBM var svært viktig.

(Kilde: EETimes, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen