Betaler ikke regningen

Selv om de fleste i Norge har mobiltelefon, er det ikke like mange som betaler mobilregningen i tide.

I løpet av første halvdel av 2005 mottok landets inkassoselskaper nesten 2 millioner inkassosaker. Det er en økning på 8 prosent fra den samme perioden i fjor.

Administrerende direktør i Lindorff Decision, Tore Andersen, anslår at 25 prosent av alle inkassosaker Lindorff får i løpet av et år, er saker relatert til ubetalte telefonregninger. Og mobiltelefoni kommer mye dårligere ut enn fasttelefoni.

Det er et tydelig skille mellom både alder og kjønn når det gjelder hvem som er flinkest til å betale mobilregningen. Lindorff Decision-sjefen forteller at det er de eldste som er flinkest til å betale regningene, mens folk mellom 26 og 35 år er dårligst. I tillegg er det flere menn som er innblandet i inkassosaker enn kvinner. Andersen tror dette kan komme av at abonnement som hele familien deler på, ofte står i mannens navn.

Det er også en forskjell på betalingsviljen i de forskjellige delene av landet. Best ut kommer Sogn og Fjordane og Agder-fylkene, mens borgere i de tre nordligste fylkene får den tvilsomme æren av å være landets dårligste betalere.

Kredittsjekk
For å hindre at antallet inkassosaker på mobilregninger ikke øker ytterligere, har mobiloperatørene innført flere metoder for å holde styr på kundene og deres regninger. Flere operatører kredittsjekker nye kunder som vil opprette et abonnement. Hvis det viser seg at kunden har betalingsanmerkninger, gir operatørene tilbud om kontantkort i stedet.

Du kan også få varsel på SMS når regningen har forfalt. Informasjonssjef i Netcom, Guri Wormdahl, forteller at Netcom-kunder har mulighet til å legge et tak på seg selv, slik at de får varsel via SMS når mobilregningen begynner å nærme seg den summen.

(Kilde: Teleavisen, Digi)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen