Betaler erstatning til Intergraph

Saken mellom Intergraph og Gateway har sitt opphav i en konflikt med Intel der man saksøkte for å ha brutt Intergraph sine patentrettigheter på Parallel Instruction Computing samt enda en sak på Clipper-patentet.

Intergraph vant saken mot Intel og det er dermed fritt frem for å høste inn penger fra de store leverandørene som bruker Intel-prosessorer. Rundt årsskiftet 2002/2003 saksøkte Intergraph både Dell, Gateway og HP. Denne uken ble det klart at Gateway må betale en erstatning på ca. 10 millioner amerikanske dollar samt "royalties" frem til 2009 på 1,25 dollar pr. solgte maskin merket Gateway eller eMachines.

Ifølge en talsmann for Gateway blir det neppe enorme mengder med "royalities" ettersom dette kun begrenser seg til systemer som ikke bruker Intel-hovedkort og brikkesett. De fleste desktop-maskinene selskapet selger er nemlig fullstendig farget av Intel.

Saken mot Intel og Dell har blitt løst for en stund siden og det er bare HP som gjenstår. Første møte i rettsalen starter 2. august.

Gateway slapp billig unna sammenlignet med Intel, som måtte betale 300 millioner dollar i 2002, 125 millioner i april 2004 samt ytterligere 100 millioner i løpet av det kommende år.

 

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen