Betaler for ødelagte telefoner

Britene får nå betalt for å levere inn kasserte mobiltelefoner.

De britiske nettstedene moneysupermarket.com og love2recycle.com kjører nå i gang en kampanje for å få folk til å levere inn gamle mobiltelefoner.

Kampanjen har fått navnet National Recycle Your Phone Week, og varer, som navnet tilsier, én uke. I denne perioden kan mobileiere levere inn telefonene sine, og få betalt fra £25 til £150 fra love2recycle.com, alt etter hvilken telefon som leveres inn.

Love2Recycle driver imidlertid ikke veldedighet. Selskapet er nemlig en kombinasjon av et mobilverksted og butikk, og lever av å reparere og videreselge ødelagte telefoner. Det er likevel et fint initiativ, i og med de årlig har et gjennomtrekk av 3 millioner telefoner som ellers lett kunne havnet på søppelfylinga.

Nedslående tall

Ifølge en undersøkelse i regi av moneysupermarket.com, har 80 prosent av britene minst en gammel telefon liggende hjemme, og bare en tredjedel av telefonene som er ødelagt, er levert inn til resirkulering. Dette blir totalt rundt 1,5 millioner telefoner, med skadelige stoffer som bly, kadmium og kvikksølv på ingredienslisten, hovedsaklig i batteriet.

Det er heller ikke uvanlig at folk beholder den gamle telefonen sin som en reserveløsning når de handler ny mobil. I Storbritannia har folk gjennomsnittlig to gamle telefoner liggende, og en tredjedel av disse planlegger å beholde dem som backup, eller gi dem til familie og venner.

For å markere resirkuleringskampanjen har moneysupermarket.com satt opp en gigantisk telefonstatue, laget av gamle mobiltelefoner, midt i London.

(Kilder: love2recycle.com, vunet.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen