Mobilen kommer til å bli mer og mer uunnværlig på tur i fremtiden (Bilde: Teknofil.no)

Betaler flybilletten med mobilen

Øst-afrikanske Fastjet har ikke støtte for Visa før neste måned, men du kan betale billetten med mobilen.

Den pan-afrikanske lavprisoperatøren Fastjet har i samarbeid med mobiloperatøren Vodacom lansert mobilbetaling for flyreiser innenlands i Tanzania.

Betalingen skjer via mikrobetalingstjenesten M-pesa, der M står for mobil, og pesa er swahili for penger. M-pesa har gitt brukerne muligheten til å ta ut og overføre penger, kjøpe mobile tellerskritt og betale regninger i den stort sett kontantbaserte østafrikanske økonomien.

Det er ventet at Fastjet vil få støtte for kredittkortbetaling om en måneds tid for å gjøre bestillingen enklere for internasjonale kunder.

Tidligere har også mobilkunder i Afghanistan fått muligheten til å betale for flybilletten med mobilen, ifølge Inside Telecom.

Stadig mer uunnværlig på tur

Mobiltelefonen vil i fremtiden bli mer og mer uunnværlig på flyreise. Allerede får mange av oss ombordstigningskortet på SMS, men IT-leverandøren SITA, som spesialiserer seg på levering av IT- og telekomløsninger til flyindustrien, har større planer.

Innen 2018 spår SITA at 50-80 prosent av alle ombordstigninger vil gjøres ved hjelp av et mobilbasert ombordstigningskort. Foreløpig virker NFC som den mest aktuelle teknologien til dette. Derfor har SITA allerede utviklet en prototype som lar bakkemannskapet sjekke ombordstigningskortet kontaktløst via NFC.

En undersøkelse utført av SITA blant kinesiske flypassasjerer viser at over 90 prosent ønsker mer mobil selvbetjening når de skal ut på flyreise.

Les mer: Snart kan du bruke mobilen som flybillett

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen