Betal ved å dra telefonen

Alternativ tekst mangler

Mens mobilbrukere i Asia har kunnet betale med mobiltelefonen i flere år, har europeiske betalingsløsninger for telefoner omtrent begrenset seg til å la deg handle Cola på enkelte automater. Det ser nå ut til at det kan bli fortgang i sakene også i vår del av verden.

Visa har nemlig laget et betalingssystem som gjør mobilen til et elektronisk betalingskort. Systemet har allerede blitt testet i en rekke utvalgte områder.

For å betale med telefonen, beveger du den over betalingsterminalen. En mikrobrikke i telefonen sender signaler som inneholder data om kontoen din til terminalen. For å bekrefte betalingen trykker du enkelt og greit inn koden eller en forhåndsvalgt tast på mobiltelefonen.

Det er også planlagt en løsning som gjør at du med et par tastetrykk skal kunne overføre penger til andre som har mobiltelefoner med støtte for teknologien.

Nokia først ut?
Visa har allerede dratt i land en avtale med Nokia, så det ser ut til at den finske produsenten kan bli først ut med en skikkelig lommeboktelefon her i Europa. Det er nok fremdeles noen år til du kan ta i bruk systemet her i landet, blant annet siden alle dagens betalingsterminaler må skiftes ut.

(Kilder: Reuters, MobileMag, TechNewsWorld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen