Betal trådløst

De aller fleste av oss betaler ofte med plastikkort stedet for papirpenger og mynter når vi handler med enn en tyggispakke i butikken.

For amerikanere som bruker betalingskort mye, blir hverdagen nå enda enklere. Den amerikanske delen av kredittselskapet Citibank har nemlig gått ett skritt videre, og byttet ut sine betalingskort med RFID-brikker.

RFID-brikken sitter i en plastikklump som ser ut som et vanlig nøkkelknippe. Dermed behøver amerikanerne bare å ha med seg nøkkelknippet for å kunne bruke kontoen sin hos Citibank.

Når du vil betale med RFID-brikken til Citibank, behøver du ikke gjøre annet enn å være i nærheten av en betalingsterminal. RFID-brikken inneholder all informasjon som er nødvendig for at du skal kunne betale trådløst. Når du er i nærheten av betalingsterminalen, leser terminalen av brikken og henter den nødvendige informasjonen, sam belaster kontoen din.

Også i Norge har kredittkortselskapet Visa begynt utprøving av RFID. Her er det imidlertid snakk om å implementere RFID i vanlige kredittkort. Dette kan du lese mer om i saken "Betal trådløst i år".

RFID er et omdiskutert tema, blant annet på grunn av sikkerhetsspørsmål. Du kan lese mye mer om RFID i vår guide om emnet, "Livet på en brikke".

(Kilder: Mobile Magazine, Gizmodo)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen