Betal PC-en med kontantkort

Alternativ tekst mangler
Illustrasjon: Microsoft

Microsoft har lansert FlexGo hovedsaklig for utviklingsland, hvor kostnaden av å investere i en PC er enorm i forhold til lønningene i landet. Microsoft ser for seg at man kan betale en tredjedel av summen for PC-en på forhånd. Deretter kan man kjøpe kontantkort som gir deg tilgang til PC-en på timesbasis. Når du har nedbetalt PC-en kan du fortsette å bruke den gratis.

Tankegangen bak FlexGo er hentet fra mobiloperatører, som har sett en enorm vekst i mobilbruk etter de innførte kontantkort. Ifølge tall fra Microsoft har 29% av mennesker i utviklingsland mobiltelefon, mens bare 10% av husholdningene har PC.

Det er ikke bare programvare bak teknologien, siden da kunne en kjøper bare reinstallert Windows (eller Linux) og hatt en ferdig PC. I PC-er som blir laget for FlexGo, vil det være en form for maskinvarekontroll av brukstid og for å forhindre forsøk på endring av maskinvaren. Det vil selvsagt også være programvare på maskinen som holder kontakt med en sentral server, og programvare for å lade penger på maskinen.

Microsoft kommer ikke selv til å finansiere eller kontrollere bruken av disse PC-ene, det er det opp til nettverksoperatøren å gjøre. Det er ukjent når disse PC-ene kommer i salg, og de vil etter all sannsynlighet ikke bli tilgjengelig i Norge. Du kan lese mer om satsingen hos Microsoft.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen