Betal parkering via telefonen

Skottlands hovedstad Edinburgh, som nylig fikk 266 soldrevne parkeringsautomater, kan nå juble over å være den første byen i verden hvor man kan betale parkeringsavgiften via mobiltelefonen. Prosjektet som kalles for mPark, er et prøveprosjekt. Blir prosjektet velykket, kan det godt hende at prosjektet blir utvidet til å gjelde flere byer, og kanskje i neste omgang næromliggende land.

Systemet er svært enkelt, hvor man ringer opp en datasentral, slår inn nummeret på parkeringsplassen, og går fri som fuglen fra stedet uten å måtte bekymre seg over å hele tiden ha med seg en bærepose med småmynter for hver gang man skal plassere bilen. Beløpet man betaler blir automatisk trukket fra mobileierens bankkonto, eller kredittkort, alt ettersom hva brukeren velger. Man vil også få en tekstmelding når tiden nærmer seg slutten, slik at bilisten kan få kommet seg tilbake før en eventuell parkeringsbot venter smilende på frontruten.

Byens transportminister er svært optimistisk til prosjektet, som koster byen 85.000 britiske pund i året. Han sier at prosjektet er en investering som vil komme tilbake til oss i form av glade bilister og flere reisende inn til byen.

Flere land og selskaper har vist interesse for prosjektet, som etter all sannsynlighet vil komme både brukere og parkeringsselskapet til gode. Om prosjektet blir vellykket gjenstår å se, men det er ingen tvil om at dette er et godt og enkelt alternativ til myntbetaling.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen