Betal med stemmen din

Slik kan hverdagen din bli dersom selskapet Voice Pay lykkes med sin nye teknologi.

Så mye stoler selskapet på sikkerheten i betalingsløsningen sin, at de er villige til selv å stå som garantister for alle pengetransaksjoner som finner sted ved hjelp av oppfinnelsen, skriver Technology Review.

Ring og betal

Forestill deg at du er ute og handler. Inne i møbelbutikken har du plukket med deg et par lampeskjermer, noen sofaputer og kanskje et sett nye tallerkener. Idet du kommer til kassa, plukker du opp mobilen.

Ekspeditøren regner du ut hvor mye du skal ut med for varene, og så sier du ”2044, 3852” inn i mobilen din, og alt er betalt.

Praktisk? Det er i hvert fall meningen.

Opprettelse av brukerkonto

Forut for dette har du etablert en kundekonto hos Voice Pay. Registreringen innebærer en telefonsamtale til en automatisk tjeneste, hvor du blir bedt om å gjenta en tilfeldig nummerrekke som leses opp for deg.

Med utgangspunkt i at alle stemmer er unike, nærmest som fingeravtrykk, lagres så stemmesignaturen din på en datamaskin hos Voice Pay. Fra og med da kan du identifiseres ved å ringe et gitt nummer og lese opp tilfeldige tallrekker.

Og som ikke det var nok:

I framtida kan du komme til å oppleve at mobilen din ringer deg for å sjekke at du virkelig er deg, etter at du har initiert handler på nettet, hevder produsenten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen