Beta av Longhorn i juni

Informasjonen kommer fra John Montgomery, direktør i en av Microsofts utviklingsavdelinger, under et intervju med CNet News.com. Det kommer en beta 1 av Longhorn... i løpet av første halvdel av 2005 sa han til CNet News.com, før han la til at betaversjonen vil hovedsaklig være rettet mot utviklere.

Jeg forventer likevel at mange IT-avdelinger vil begynne å se på det, sparke litt på hjulene, og å finne ut hva som finnes og ikke finnes der, fortsatte han. Nøyaktig hva som kommer til å være med i Longhorn er derimot svært ukjent; Microsoft har allerede utsatt tre av de viktigste forbedringene som originalt var forventet at skulle være med i Longhorn.

Hverken presentasjonsmotoren Avalon, tjenestearkitekturen Indigo, eller filsystemet WinFS vil være klart innen Longhorn slippes. Både Avalon og Indigo vil etterhvert bli tilgjengelig som en nedlastbar komponent til både Longhorn og Windows XP, mens det fremdeles er uklart når WinFS vil være klart for integrasjon i Windows. WinFS skal gå over i beta-stadiet omtrent samtidig som Longhorn slippes.

Ifølge Montgomery er mange av oppdateringene denne gangen konsentrert rundt å forbedre operasjonskarakteristikkene til operativsystemet, Windows skal rett og slett bli enklere å bruke. Det vil finnes en ny drivermodell, men nøyaktig hvordan denne vil virke er ikke kjent.

To andre nøkkelteknologier kommer mot slutten av sommeren, spesifikt Visual Studio 2005 og SQL Server 2005. I mars kommer Microsoft til å slippe en oppdatert forhåndsvisning av Avalon.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen