Bestill taxi direkte i appen

Ny app byr på sanntidsbestilling, bedriftskonto og vurdering av taxi-selskapene.

Det finnes allerede en populær og god taxi-app på markedet som heter TaxiNå! Denne lar deg ringe direkte til den nærmeste taxiholdeplassen og lar deg snakke direkte med sjåføren, eller du kan sende SMS for å bestille taxi-turen.

Nå har det dukket opp en konkurrent ved navn TaxiStation, som lover å gjøre taxibestilling enda enklere og mer brukervennlig - både for privatpersoner og bedrifter.

Praktisk for bedrifter

TaxiStation for iPhone.
TaxiStation for iPhone.

I en pressemelding sier det nyopprettede selskapet TaxiStation at de først og fremst satser på å bli en populær tjeneste for bedrifter. De har nemlig tilrettelagt spesielt for bedrifter som ofte bruker taxi som fremkomstmiddel i arbeidstiden.

Eksempelvis kan sjefen opprette en bedriftskonto som kan brukes flere ansatte, kvitteringer sendes elektronisk, og det går også an å skrive ut forenklet reiseregning fra nettsiden i etterkant. Videre lover TaxiStation å tilrettelegge for serviceavtaler med deltakende taxiselskaper, samt anbud i forkant.

– Betalingen skjer på en trygg og enkel måte enten med kredittkort som er registrert hos TaxiStation, eller ved at faktura sendes til bedriften. Om bedriften velger faktura slipper brukerne utlegg, kvitteringer og tidkrevende bilagsføring. På denne måten får de god oversikt over bedriftens taxikostnader, sier administrerende direktør Trond Paulsen i TaxiStation.

Slik fungerer det

Foreløpig finnes TaxiStation kun til Android og iOS, så vidt vi kan se, og grensesnittet ser identisk ut på de to plattformene. Etter å ha registrert deg med navn, telefonnummer og e-postadresse kommer du inn i hovedmenyen.

Trykker du "Bestill taxi nå" får du frem forslag til hvor du kan plukkes opp - for eksempel gata du befinner deg i akkurat da. Deretter kan du velge hvor du vil bestille fra. Foreløpig er det bare Nedre Romerike Taxi, Asker og Bærum Taxi og Christiania Taxi som tilbyr sanntidsbestilling via appen, men til neste år forventer TaxiStation dekning i hele landet. Du ser hvilken bil som er nærmest, og hvilken vurdering (1-5 stjerner) taxi-selskapene har fått fra andre brukere. Du kan også ringe til taxiselskapene som ikke er med på ordningen, for eksempel Oslo Taxi eller Norgestaxi.

Men det er sanntidsbestilling med et tastetrykk som er interessant her. Trykker du for eksempel på Asker og Bærum Taxi, som 20 brukere har vurdert til 4 stjerner, kommer du til bestillingsvinduet i appen. Skriv inn tilleggsinformasjon om hentestedet - om ønskelig - og trykk bestill. Så skal taxien være på vei. Merk at selve bestillingen koster deg 10 kroner, mens appen er gratis.

Bedre taxitilbud?

De tre øverste er med på prosjektet foreløpig og kan vurderes av brukerne.
De tre øverste er med på prosjektet foreløpig og kan vurderes av brukerne.

Nedre Romerike Taxi, Asker og Bærum Taxi og Christiania Taxi har vært med på å teste TaxiStation, og disse selskapene har til felles at de er utfordrere i markedet som sårt trenger profilering.

– Deres mål er å oppnå flere faste oppdrag utover offentlige kontrakter, mer lojale kunder og mer synlighet i markedet. I tillegg ønsker de å oppnå flere betalte returer og en positiv profilering som en nyskapende og serviceorientert sentral. For taxiselskapene er det helt klart potensial for en mer optimal utnyttelse av kapasiteten sin slik at de kan få økt omsetning for bilene, sier Paulsen i TaxiStation.

Samtidig kan de som bruker tjenesten se hvilke taxiselskaper som får best tilbakemeldinger fra andre kunder.

To utgaver av appen

Ifølge pressemeldingen skal TaxiStation komme i to varianter - en for bedrift og en for privatkunder. Foreløpig kan vi bare finne én app i applikasjonsbutikkene som heter TaxiStation, og det virker mest sannsynlig at dette er den som er beregnet på privatkunder. Merk også at de taxiselskapene som for øyeblikket er med på prosjektet har sitt virke i Oslo og Akershus.

RETTET: Trond Paulsen presiserer i en e-post til redaksjonen at det kun er snakk om én app, men at det finnes to produkter. For å få tilgang til "Flex" i stedet for "Basic", må man registrere seg via nettsiden til TaxiStation.

Har du allerede kjøpt TaxiNå! og synes denne fungere bra, ser vi foreløpig ingen grunn til å bytte til TaxiStation. På sikt, når flere taxiselskaper også tilbyr sanntidsbestilling via appen, og når langt flere brukere har vurdert selskapene, blir dette mye mer interessant for privatkunder. For bedrifter ser vi helt klart at dette kan ha noe for seg.

Sammenlign taxi-appene:

TaxiNå! Android (29 kroner) / iOS (35 kroner)

TaxiStation Android (gratis - 10 kr./bestilling) / iOS (gratis - 10 kr./bestilling)

(Det finnes også andre norske Taxi-apper i applikasjonsbutikkene).

Hva tror du - kan TaxiStation overta for TaxiNå! som den ledende norske taxi-appen? Kommenter i forumet.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen