Guide

Bestill ferien på nett

Uansett hvilke preferanser du har i forhold til ferien din, er tilbudene mange og gode på nettet. Du kan gjøre kupp på pakketurer, og du kan skreddersy ferien ned til minste detalj hvis du er av den mer eventyrlystne typen.

Pakketurer fremdeles populært
Mange tror at det i hovedsak er de erfarne turistene som bestiller ferien på nett, men den økende tilgangen til nett har gjort at nå er dette blitt noe alle typer mennesker gjør. Dermed har også utvalget av pakketurer blitt større.

Alle de største charterselskapene som Star Tour, Ving, Apollo har et stort utvalg av restplasser, og her kan du gjøre mange kupp. Her er det stort sett snakk om pakketurer, men det finnes også mange tilbud om bare fly, og disse er ofte veldig billige. Hvis du da har lyst å bruke det som utgangspunkt for videre reise, kan du enkelt booke hotell på egenhånd på nett.

De store charterselskapene har også blitt bedre på andre typer reiser enn de tradisjonelle sydenturene, og Ving Flex og Star Tour Temareiser, tilbyr spennende opplevelser for deg som er lei Syden, men som ikke ønsker å gjøre alt selv. Også Apollo har et bredt utvalg av skreddersydde turer, men som likevel tar deg godt utenfor allfarvei.

Fleksibilitet lønner seg
Det er selvsagt ikke alle som har mulighet til å flytte på ferien sin, men hvis du har rom for fleksibilitet, kan du spare store summer på å forkorte eller forlenge feiren en dag eller to. Lek rundt med søkemotorene hos de forskjellige selskapene og se hvordan prisene endrer seg fra dag til dag. Hvis du også er av den impulsive typen kan du få turer for en slikk og ingenting hvis du har mulighet til å pakke kofferten og reise neste dag.


Mindre selskap
Reising har blitt den store folkesporten i Norge, og antallet reiseselskaper har eksplodert de siste årene. Det finnes operatører som spesialiserer seg på alle tenkelige reiser, og disse kan ofte gi gode tilbud hvis de kan tilby akkurat det du vil. Detur er for eksempel meget gode på Tyrkia, Opplev Norge hjelper deg her til lands, og hos Solia kan du finne en rekke gode tilbud rundt hele Middelhavet. Wikstrøm Reiser har spesialisert seg på eksklusive turer til fjerne reisemål. De har et stort utvalg, men forvent å betale endel.

Gode nettjenester
Det er mange nettsteder som har spesialisert seg på å lage gode løsninger for deg, til best mulig pris. Min personlige favoritt er helt klart Reisefeber, glimrende service og jeg har aldri opplevd å finne flybilletter billigere noe annet sted etter at jeg har bestilt der. Den største konkurrenten Gotogate leverer også en god tjeneste, med god service og hyggelig fleksibilitet hvis man ønsker å endre noe. En annen bra og funksjonell side er Flybilligst.com. Her samles flyprisene fra alle lavpris-selskapene på en enkel grafisk måte, som gjør det lett å finne billigste tidspunkt for reisen. En annen tjeneste som effektivt gir deg oversikt over reiser i siste liten er Restplass.no. Her finner du turer fra alle operatører og selskap samlet.


For de eventyrlystne
Hvis du har fått nok av charter, og vil utforske verden på egenhånd trenger du egentlig ikke så mye hjelp, da er det bare å booke flybilletten din til ønsket destinasjon, og planlegge derfra. Det er riktignok mange som kan gi gode tips før du skal reise, og hos bokbutikken Nomaden får du eksperttips fra erfarne globetrottere som har besøkt hver krok av verden. Her får du også gode råd om utstyr som kan være nødvendig hvis man skal langt utenfor allfarvei. Det er ikke hyggelig å stå i en jungel og finne ut at du mangler nødvendig utstyr. Også hos Backpacker.no får du tilsvarende gode reisetips, og de er også behjelpelig med billettbooking.

Book videre i utlandet.
Skal du på langtur og planlegger å reise rundt, kan du spare enormt mye på booke billetten din lokalt. Internett har revolusjonert måten man reiser rundt på, og det finnes knapt en avkrok i verden hvor du ikke finner en internettcafé hvor reiselystne samles for å utveksle erfaringer. Lokal flygninger er ofte utrolig billige og koster ofte ikke mer enn en hundrelapp eller to. Prat med andre reisende du møter og få gode tips til hvor det er bra å reise videre. En Lonely Planet-guide viser alltid vei til nærmest vannhull hvor du kan treffer andre reisende. Disse bøkene er forholdsvis dyre i Norge, men de er overraskende nok ofte enda dyrere i land som generelt sett er langt billigere enn Norge på andre ting.


Reise alene
Det er mange som av ymse grunner velger å reise på ferie alene. Det kan være et genuint ønske om å være alene, eller rett og slett at ingen andre hadde ferie på samme tid. Mange synes imidlertid at dette kan være litt skummelt, spesielt hvis man skal langt. Alle de største charteroperatørene har både tips og spesialtilpassede turer, og sider som Altomreiser.no og Backpacker.no har massevis av råd og erfaringer. Et kjapt Google-søk viser også at det eksisterer veldig mange forum og nettsider med gode tips om emnet. Hvis man reiser i backpacker-stil treffer du mange andre som reiser alene, og du finner alltid en trivelig reisekamerat.

Hotell
Å bestille hotellet på nett har nesten blitt regelen, og ikke unntaket. De aller fleste hoteller i hele verden har egne nettsider hvor man kan bestille, og selv bittesmå hoteller på avsidesliggende øyer har egne sider. Det finnes enormt mange generelle bookingtjenester, noen er landsbestemte og andre er internasjonale. De mest brukte er Hotels.com, Hotell.no, Ticket og Ebookers. De fleste av nettjenestene som leverer flybilletter har også tilbud om hotellrom.

Les flere reisetips på Nettavisens reisesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen