Bestemor på SMS-kurs

Interessen for mobiltelefoner og deres muligheter har inntil nå vært forbeholdt den yngre garden i samfunnet. De unge blir stadig mer mobile, og de eldre tilsvarende inmobile. Mange eldre fnyser av all denne nye teknologien. Samtidig er de flotte eksempler på at det er mulig å leve i Norge i 2005 uten å eie en mobiltelefon.

Andre eldre derimot, har innsett mulighetene ved å eie en mobiltelefon. Det gir dem en sjanse til å ta igjen litt av det gapet som har utviklet seg mellom generasjonene. Dagens unge er ofte så travle at mobiltelefon er den eneste måten for besteforeldre å komme i kontakt med de på.

På tirsdag denne uken arrangerte Frivillighetssentralen SMS-kurs for eldre i Åsnes kommune i Hedmark. Oppmøtet var overraskende stort. Det var forventet et deltagerantall på om lag 10 stykker. Derfor var det en positiv overraskelse å se at hele 40 personer hadde meldt seg på. I tillegg står 20-30 personer på venteliste.

Redde for å ødelegge
Dagens eldregenerasjon mangler ikke argumenter for sin uvilje mot nye teknologiske oppfinnelser. De aller fleste uttrykker redsel for ødelegge. De frykter at om man trykker på feil knapp, vil hele telefonen bli ødelagt. I tillegg er det en generell oppfatning at siden man har klart seg uten så langt i livet, kan man klare seg resten av tiden også. Et tredje og velbrukt argument er "Jeg forstår meg rett og slett ikke på det".

Det er ingen hemmelighet at jo eldre man er, jo vanskeligere har man for å tilegne seg ny kunnskap. De fleste påstander kan riktignok motbevises om man tar tiden til hjelp. At alt må inn med t-skje på et kurs som dette, er det liten tvil om. De eldre i Åsnes er pionerer i sin generasjon, og vil forhåpentligvis inspirere andre eldre i landet til å ikke gi opp teknologien helt riktig enda.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen