TEST: Best lyd, det er det hele.
Test

Best lyd, det er det hele.

Testresultater

Bose SoundDock Portable

Positive ting Svært god lyd, robust design.
Negative ting Høy pris, dårlig strømløsning.0

Testresultater

Bose SoundDock Portable

Positive ting Svært god lyd, robust design.
Negative ting Høy pris, dårlig strømløsning.0
Den amerikanske høyttalerprodusenten Bose er først og fremst kjent for to ting: Førsteklasses lyd som kommer til en stiv pris. Bose SoundDock som vi har med i vår test, lever opp det det ryktet med god margin.

Prislappen er høyere enn tre tusen kroner, og det er ingen av de andre produktene i denne testen som passerer den grensen. Lydkvaliteten er også i særklasse, med positivt fortegn.

Ser bra ut

I stilighet, renhet og enkelhet i design, kunne denne høyttaleren fra Bose like gjerne vært lagd av Apple. Buet front og buet rygg er stilig, men batteripakken stikker litt ut på baksiden, og gjør at høyttaleren tar litt ekstra plass i sekken. Frontgrillen er i sølvfarget metall, mens resten av produktet er i hvit blank plast.

Den matcher dermed en iPod Classic med sølvfront perfekt. Byggekvaliteten er solid, og vi har ingen betenkeligheter med å ta med oss dette produktet på tur i parken. En morsom detalj er den dreibare iPod dokkingen. Når du transporterer høyttaleren så ligger den skjult i fronten, og så dreier du den rundt for å ta den i bruk. Da står iPoden i dokkingen foran høyttaleren.

Betjeningen for øvrig er såre enkel, etter som vi kun finner volumkontroller på enheten. Fjernkontrollen er også av det enklere slaget, med mulighet for avspilling/pause og neste/forrige spor på iPoden. Det er også knapper for neste/forrige spilleliste på fjernkontrollen, men på en ny iPod Classic uten installerte spillelister hadde vi ikke noen nytte av disse knappene. Vi kunne heller ikke vandre fritt omkring i menysystemet på iPod-en vår med denne fjernkontrollen.

I tillegg til iPod-dokkingen på fronten av enheten, er det en vanlig linjeinngang (AUX) på baksiden for alle andre typer MP3-spillere. I tillegg er det en 20 Volt ladestrøm-kontakt, og det er alt som finnes av tilkoblingsmuligheter på denne høyttaleren. Denne løsningen er også vår største innvending mot det tekniske designet til dette produktet.

Dårlig batteriløsning
Batteripakken er oppgitt til å vare «minst tre timer», avhengig av hvor høyt man spiller. Når batteriet er tomt, så er du nødt til å komme deg til et 230 Volt uttak for å lade opp igjen batteriet. Det finnes ingen muligheter til å utnytte strømmen i bil, båt eller campingvogn, og dette er en stor svakhet. Det er mulig å kjøpe ekstra batteripakker, men det gjør ikke løsningen akkurat billigere.

Noen liker Bose-lyden, andre er mer i tvil. Vi liker den fordi den er så behagelig og fyldig i mellomtonene uten å være i nærheten av grøtete. Bassen er også saftig, og har masser av trøkk. Vi hadde likt å kunne stille inn basstrykket selv, men dette er noe som ikke er mulig på dette produktet, så det må du eventuelt kontrollere i spilleren i stedet.

Vi er imponerte av lydkvaliteten til dette høyttalersettet uansett om vi er rett ved det, eller stiller oss flere meter unna. Det har krefter nok til å levere et komplett lydbilde ti meter unna utendørs, og det er godt gjort av et høyttalersett som er såpass lite. All musikken vi testet med gjengis med fullt lydspekter, og om vi skal kritisere noe, så er kanskje skarp diskant på nær rockemusikk en innvending, men den er slett ikke skjærende, så dette er mer flisespikkeri.

Konklusjon
Vi gir Bose SoundDock Portable terningkast fire i vår test. Det som trekker ned er prisen, batteriløsningen, få tilkoblingsmuligheter og ekstrafunksjoner. Det vi liker er først og fremst den fenomenalt gode lyden. Hadde lydkvaliteten vært vårt eneste testkriterium, ville Bose ha vunnet med terningkast seks.

Den har også trøkk nok til å underholde flere enn bare de nærmeste to strandmadrassene, samtidig som lydkvaliteten er god nok til å tilfredsstille selv kritiske lyttere. Batterikapasiteten gjør at den ikke kan brukes til strandpartyet som skal vare hele natta, men et strandvorspiel klarer den sannsynligvis å være med på.

Oppsummering
Produkt: Bose SoundDock Portable
Pris: 3 069 kroner
Design: 4.6/10
Funksjoner: 3.5/10
Lydkvalitet: 7.4/10
Pris: 1.0/10

Data:
Fysiske mål: 307 x 175 x 103 mm
Vekt: 2.4 kg
Batteriløsning: Oppladbar / 20 V inngang
Innganger: Line in, iPod dokking
Utganger: Ingen


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen